Abone Ol

Doktor bu ne? Muayenede tacize uğrayan kadın Ayşe Arman'a yazdı!

Ayşe Arman yazdı. Okurundan gelen maili köşesine taşıdı. Tacize karşı tepki gösterilmeli. Medyafaresi de Ayşe Arman'a destek veriyor.

Doktor bu ne? Muayenede tacize uğrayan kadın Ayşe Arman'a yazdı!

İŞTE AYŞE ARMAN'A GELEN OKUR MAİLİ

İki doktor iki taciz

2008
yazında, tatil dönüşü kulak ağrısı şikayetiyle doktora gittim, özel bir hastanenin kulak burun boğazcısına. Muayene koltuğunda otururken - yazdı, etek giyiyordum- doktor elini bacağıma koyarak muayenesine devam etti. Tedirgin oldum, bunu da hissettirmeye çalıştım. Ama adam, aslında her şey normalmiş gibi, yüzünde güya anlayışlı bir gülümsemeyle muayenesine devam etti. Ben 32 yaşında okumuş yazmış ve saygın bir yerde çalışan bir kadınım. Ağzımı açıp hiçbir şey diyemedim. Hastanenin halkla ilişkilercisi yakın bir tanıdığım ona bile bir şey diyemedim. Sanki utanılacak bir şey yapmışım gibi.

Bir başka seferinde jinekoloğumun muayenesi sırasında tacize uğradım. Şeklini anlatamayacağım kadar can sıkıcı. Sadece muayene sırasında, adamın sesinin boğuklaştığını söyleyebilirim. Ona da hiçbir şey diyemedim. Tek tepkim, bir daha gitmemek oldu. Ve bundan dolayı kendime kızgınım. Bizim maalesef genlerimize uğradığımız tacizlerden utanmamız ve kendi yaşam biçimimizi ona göre düzenlememiz kodlanmış. Susacaksın ve etek giymeyeceksin. Sizden ricam o ki lütfen, bu taciz meselesini gündemde tutun. (Deniz A.)

AYŞE ARMAN'IN NOTU- Evet haklısınız öyle yapmalıyız. Belki de tacizde bulunanları adlarıyla, sanlarıyla afişe etmeliyiz. Hiçbir şeyden korkmuyorlarsa, rezil olmaktan korksunlar! Evet gerçekten bir şeyler yapmalıyız, çünkü her şey gibi bu da normalleşiyor. İzin vermemeliyiz. Bu ülkede bir taciz gerçeği var, her yerde hepimizin başına geliyor, otobüste, yolda, hatta evimizde. Toplu çıkmalı sesimiz. Onlara inat, mini eteğimizi de giyeceğiz, bağıracağız da!

AYŞE ARMAN-HÜRRİYET