Abone Ol

Doğum Yapan Gazetecinin Kovulması: DHA'dan Açıklama

Demirören Haber Ajansı'nın Sinop'ta çalışan kadın muhabiri anne olduğu gerekçesiyle işten çıkardığı iddia edilmişti. DHA Genel Müdürü Celal Korkut olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Doğum Yapan Gazetecinin Kovulması: DHA'dan Açıklama

Demirören Haber Ajansı Sinop Temsilcisi Deniz Özen, paylaştığı video ile yaklaşık 2,5 yıldır DHA’da çalışan Irmak adlı mesai arkadaşının anne olduğu gerekçesiyle DHA Genel Müdürü Celal Korkut tarafından işine son verildiğini duyurmuş, Genel Müdür Celal Korkut’un işten çıkardığı Irmak hanıma “Sen şimdi anne olacaksın, çocuğun hastalanır süt iznin falan olur. Sen hastalanırsın biz bunlarla uğraşamayız. Bu nedenle seninle çalışmak istemiyoruz” dediğini iddia eden Deniz Özen, DHA’yı kınayarak kimlik kartını yırtmıştı.

İŞTEN ÇIKARILAN ZEYNEP IRMAK ÖCAL'DAN AÇIKLAMA

DHA'dan çıkartıldığı iddia edilen Zeynep Irmak Öcal da konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Bugün anne olduğum için işime son verildi. Nedeni ise 'siz anne oldunuz, süt izniniz olacak, sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur' gibi türlü türlü akla mantığa uymayan sadece varsayımlara dayanan bahaneler. Gelinen bu noktada ne diyeceğimi de bilemiyorum. Evet ben anne oldum ama siz insan olamadınız" ifadeleriyle yaşadıklarını anlatmıştı.

DHA: "HAYALİ BİR SENARYO OLUŞTURULMUŞ"

İddiaların odağındaki isim olan DHA Genel Müdürü Celal Korkut'tan Medyaradar'a bir açıklama yapıldı.

Korkut yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"DHA Samsun Bürosu'nda telifli olarak çalışan Zeynep Irmak Öcal, kadrolu değil sözleşmeli çalıştığımız meslektaşımızdır.  Hamile olduğu için işten çıkarıldığı iddiaları da tamamen hayal ürünüdür.

Zeynep Irmak Öcal 15.01.2022 tarihi itibariyle doğum yapacağı için izin istemiş ve sözleşme gereği işten ayrılmıştır.

Samsun'un bağlı olduğu Trabzon Bölge Şefliğine, Samsun'da boşalan yere yeni telifli personel alması iletilmiştir. Arayışlar sürerken yaklaşık 3 ay önce doğum yapan Zeynep Irmak Öcal dün göreve dönmek istediğini talep etmiştir. Performansı yeterli olmadığı gerekçesiyle talebi reddedilmiştir. Hamile olduğu gerekçesini ileri sürerek işten çıkarıldığı şeklinde hayali bir senaryo oluşturulduğu apaçık ortadadır.

Konuyla ilgili asılsız iddialar ortaya atarak video yayınlayan Deniz Özen de, DHA'nın Sinop temsilcisi değildir. ‘’Ajans Sinop'un’’ sahibi Deniz Özen, DHA'ya dışarıdan telif karşılığı çalışmaktaydı. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Doğum Yapan Gazetecinin Kovulması: DHA'dan Açıklama - Resim: 1Demirören Grubu, Doğum Yapan Gazeteciyi Süt İzni İster Diye İşten Attı İddiası