Abone Ol

Doğu ve Güneydoğu'da 10 ili 7,7'lik deprem vurdu: Çok sayıda can kaybı

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremin derinliği 7 kilometre olarak tespit edildi. Yüzeye çok yakın ve şiddetli deprem çok geniş bir bölgeyi etkiledi. Kahramanmaraş depremin ardından Adana, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de pek çok bina yıkıldı. Yetkililer çok sayıda can kaybı olduğunu bildiriyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 10 ili 7,7'lik deprem vurdu: Çok sayıda can kaybı

Türkiye sabaha karşı Kahramanmaraş'tan gelen dehşet verici haberle sarsıldı. Pazarcık ilçesinde 04.17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Kahramanmaraş'taki deprem başta Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere çok geniş bir bölgede yıkıcı etki gösterdi.

Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Sarsıntıyla birlikte yataklarından kalkan vatandaşlar sokaklara kaçıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki deprem gerçekleşen depreme dair yaptığı açıklamada "İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: 'DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM'

AFAD Genel Merkezi’nde basın açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” dedi. “Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6” ifadelerine yer veren Soylu, “Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz” dedi.

DİYARBAKIR'DA YIKILAN BİNA VAR

Kahramanmarş'ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İşte deprem bölgesinden gelen son dakika haberleri:

06.30: OSMANİYE

Valilik yapılan ilk çalışmaların ardından 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

06.30: MALATYA

Malatya Valisi Hulusi Şahin: "İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

06:00 - ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: "Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" açıklamasında bulundu.