Abone Ol

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş: Gençlerimizi Namazsız Yaşamaktan Kurtaralım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlere ibadetin önemini anlatmanın gerektiğini ifade ederek, "Onları namazsız, ibadetsiz bir Müslüman olarak yaşamaktan kurtaralım. En önemli vazifelerimizden biri budur. Topluyoruz, çarpıyoruz ulaştığımız sayı bir milyonu, bir buçuk milyonu geçmiyor" dedi.

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş: Gençlerimizi Namazsız Yaşamaktan Kurtaralım

Lütfi Elvan Kültür Merkezi'nde Karaman İl Müftülüğü tarafından hazırlanan hafızlık icazet törenine katılan Erbaş, şu konuşmayı yaptı: 

Namazsız Müslüman düşünülemez. Eğer namaz ile aramız açıksa ne hafızlığın anlamı var ne başka şeylerin anlamı var. Müslümanın hayatında namaz yoksa, onun dışında hiçbir şeyin anlamı yok. Öyle bir namaz ki, o namaz insanı kötülüklerden alıkoyacak. Oruç bunun içindir. Zekat bunun içindir. Hac bunun içindir. İyi insan olmak içindir. İbadetlerin pek çok hikmeti var. En önemli hikmetlerinden birisi de budur. Yani bizi kötülüklerden alıkoymak. Şükreden bir mümin olmamızı sağlamak, şükreden. Şu nimetlere bir bakar mısınız? Elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız, aldığımız nefes, yediğimiz içtiğimiz yeşillikler, kainatın neresine baksak bir nimet. Bunun için Allah'a bir ibadet, secde çok mu?"

"Gençlerimizi namazsız, ibadetsiz bir Müslüman olarak yaşamaktan kurtaralım"

İbadetin önemini gençlere anlatmak gerektiğini ifade eden Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kardeşlerim ne olursunuz, gençlerimize bunu böyle anlatalım. Çocuklarımıza böyle anlatalım. Onları namazsız, ibadetsiz bir Müslüman olarak yaşamaktan kurtaralım. En önemli vazifelerimizden biri budur. Topluyoruz, çarpıyoruz ulaştığımız sayı bir milyonu, bir buçuk milyonu geçmiyor. Cuma namazlarında hutbe verme imkanı buluyoruz. 18,5 milyon üniversite öncesi öğrencimiz var. 8,5 milyon üniversite öğrencimiz var. Bu gerçekleri kardeşlerimize kim anlatacak? Sizler hep birlikte hocalarımız, öğretmenlerimiz, vaizlerimiz, anne babalar bu doğruları hep birlikte anlatacağız. İşte o zaman biz sağlıklı bir toplum oluruz. O zaman biz hafızlığın kıymetini bilen Kuran'ı Kerim'in değerini anlayan, peygamber efendimizin sünnetinin değerini anlayan Müslümanlar olarak Rabb'imizin karşısına çıkmaya yüzümüz olur. Bunları yapmazsak yüzümüz olmaz." (AA)