Abone Ol

Dina Topbaş'ın evini soyanlar Ermenistan'a kaçtı

Beyoğlu'nda Semiha Şakir Vakfı yöneticisi Dina Topbaş'ın evinden 600 bin TL değerinde ziynet eşya çalınmasıyla ilgili olarak Ermenistan uyruklu 2 kişi yakalandı. Ermenistan'a kaçtığı belirtilen 2 soyguncu ise aranıyor.

Dina Topbaş'ın evini soyanlar Ermenistan'a kaçtı

14 Haziran 2016 günü Beyoğlu'nda oturan Semiha Şakir Vakfı yöneticisi Dina Topbaş’ın evine giren soyguncular, Rus hizmetçinin ellerini ve ayaklarını bağlayarak 600 bin liralık ziynet eşyasını alıp kaçmıştı. Yurt dışında olduğu için olaydan haberi olmayan Topbaş, soyulduğunu yurda döndüğünde öğrenmişti.

Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerden yola çıkan polis, Ermenistan uyruklu iki kişinin kimliğini belirledi. Yapılan araştırmada 2 zanlının Ermenistan'a kaçtığı tespit edildi. Soyguncuların İstanbul'da yanında kaldığı belirlenen Ermenistan uyruklu Karen G (25) ve Vahang İ (25) gözaltına alındı.
Şüpheliler emniyetteki sorgularında "Soygun yapacaklarını bilmiyorduk. Birkaç gün yanımızda kaldı sonra da gittiler" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Karen G ve Vahang İ, serbest bırakıldı. Polisin Ermenistan'a 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.
Cihan CİHAN