Abone Ol

Akit yazarı Dilipak’ın sonun başlangıcı yazısına Saray’dan yanıt

Yandaş yazarın seçimlere ilişkin yazdığı yazıda “Sonun başlangıcı olabilir” ifadelerini kullanmasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Demokrasi yarışını ideolojik körlüğe dönüştürmeyelim” diyerek yanıt verdi.

Akit yazarı Dilipak’ın sonun başlangıcı yazısına Saray’dan yanıt

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Dilipak, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Dilipak, “Sonuç bu” başlıklı yazısında, “AK Parti İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya gibi büyükşehirleri kaybetti. Daha doğrusu İstanbul konusunda itirazlar var. Aynı şekilde belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerinde de farklılık söz konusu. Bu da birçok il ve ilçede gelecekte ciddi sorunlara sebep olabilir” dedi.

Dilipak, yazısında “Eğer bu sonuçlar iyi okunup tabandan gelen sese kulak verilmezse bu sonuç sonun başlangıcı olabilir” ifadelerini kullandı.

‘İdeolojik körlük’ vurgusu

Dilipak’ın yazısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan gelen mesaj ise dikkat çekti. Kalın, sosyal medya hesabından “Birileri yine ‘Erdoğan için sonun başlangıcı’ söylemini ısıtmaya çalışıyor. Gerçeklerden uzak senaryolarla kendilerini avutuyorlar. AK Parti oyların 44.3’ünü, Cumhur İttifakı 51.6’sını kazandı. 2023’e kadar seçim yok. Demokrasi yarışını ideolojik körlüğe dönüştürmeyelim” dedi.