Abone Ol

Dilipak: Bazı Şeylerin Doğru Gitmediği Apaçık Ortada

Bugünkü yazısında dikkat çeken göndermelerde bulunan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak "kendi nefsinize güvenmeyin ve başkalarının nefsine kefil olmayın, sonra ateş size/bize de dokunur, Allah korusun" dedi...

Dilipak: Bazı Şeylerin Doğru Gitmediği Apaçık Ortada

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, son yazısında Sedat Peker'in videolarıyla gündeme gelen iddialarla ilgili dikkat çeken göndermelerde bulundu.

Dilipak'ın "Allah şunlara lanet etti" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"BAZI ŞEYLERİN DOĞRU GİTMEDİĞİ APAÇIK ORTADA"
"Bazı şeylerin şuyuu vukuundan beter hale gelir. Bugün de öyle bir zamandayız. Çünkü bazı şeylerin doğru gitmediği apaçık ortada. Bu gibi zamanlarda ve mekânlarda hayat bulan işler açıkça ve yaygın şekilde işlenmeye başlanır ve bunlar itibar görmeye başlar ya da itibar gören kişiler bunları himaye etmeye başlar. İşte o zaman toplumdan fesad metastaz yapmaya başlar. Bu toplumun kanserleştiğini gösterir. Fuhuş ve işret, haram mal ve para artar. Aileler dağılmaya başlar ve gençler yoldan çıkarlar. Bunları görüp de bu bataklığı sulamaya devam edenler bu vebalin sorumlularıdırlar.

"KEFİL OLMAYIN ATEŞ SİZE DE DOKUNUR"
Bu haksızlıklar uluorta cereyan ederken susanlar hakkındaki hükmü bilmiyor olamazsınız. O zaman bu yanlışlardan uzak duralım. Yalnız Allah’tan yardım isteyin, kendi nefsinize güvenmeyin ve başkalarının nefsine kefil olmayın, sonra ateş size/bize de dokunur, Allah korusun.

Dilipak ayrıca yazısında Rad Suresi 25. Ayete yer verdi:

"Mazlum ve masumlara iftira edenler, insanların, şeref, haysiyet ve iffetlerine haksız şekilde isnad’da edenler ve onlar, onlara yardım ve yataklık edenler, onların karşısında sessiz kalanlar, yakın olan bir azabı beklesinler. O ateş onlara da dokunacak. Onlar şu ayeti hatırlarından çıkartmasınlar “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım”. Trollere, taraftarlara duyurulur! Yaşadığınız zaman ve mekâna, olayların karşısında adil şahidler olun! O zalimler eğer kalplerinin mühürlendiği noktaya gelmişlerse onlara söyleseniz de söylemesiniz de bir şey değişmeyecektir. Artık “Onların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, kalpleri var hissetmezler.”