Abone Ol

Devleti yöneten tarikatın merkez üssü: Menzil Köyü Sokaklarında Tek Bir Kadın Yok

Menzil cemaatinin merkezi olan Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Menzil Köyü'nde, tüm faaliyetler cemaat üyelerinin kontrolündeyken cemaat üyelerinin anlattıkları tarikat ve cemaat düzeninin ne olduğunu gözler önüne serdi. Çalışmalar, belediyeler yerine tarikat mensupları tarafından yapılıyor.

Devleti yöneten tarikatın merkez üssü: Menzil Köyü Sokaklarında Tek Bir Kadın Yok

İçerisinde lüks siteler, villalar, devasa türbeler camiler, çarşı, alışveriş merkezleri (AVM) hatta benzin istasyonu bulunan, bir ilçe belediyesi gibi işleyen Menzil Köyü'nün altyapısından güvenliğe kadar birçok kamu görevini cemaat üyeleri üstleniyor.

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın gezdiği köyün girişinde cemaat üyesi iki görevli dışarıdan gelenleri karşılıyor. Görevlilerden birisi köyü tanıtırken, türbenin bulunduğu açık alanın erkekler ve kadınlar olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Köy sokaklarında, çarşıda, lokantada kadınlara rastlamak mümkün değil.

Görevli,  “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çalışıyorum. Kartal’dan geldim işte, 1 hafta çalışacağım, gönüllü geliyoruz tabii. Listeler hazırlanır, bizim de sıramız gelince gönüllü olarak görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.
 
Depremde tartışmalı konulardan biri olan, cemaatin kendi kurduğu Buhara Evleri’nde depremzede ailelerin kaldığını sosyal medya hesaplarından açıklamıştı. Lüks sitelerdekine benzer bir girişi olan Buhara

Evleri’nin araçlı giriş kısmında güvenlik bekliyor.

İçerisinde AVM bulunan devasa sitede evler depremden zarar görmezken içeride iki AFAD çadırı ve bir Kızılay çadırı da mevcut. Çadırlardan birisinin üzerinde Menzil Mahalle Muhtarlığı Depremzede Yardım Dağıtımı yazılı bir pankart da bulunuyor. 

41 blok halinde inşa edilen Buhara Evleri'nde her blok dörder katlı ve her katta iki daire bulunuyor. Balkonları, kapıları ve pencereleri boydan boya camlı yapılar. Blokların önünde çimlerle kaplı bakımlı bahçeler bulunuyor ve otopark alanı da mevcut. İstanbul’da buna benzer daireler on milyonlarca liraya satılıyor.