Abone Ol

Devlet Kadınları Koruyamıyor; Yine Kadın Cinayeti

Kadın cinayetleri son bulmuyor. Her gün en az bir kadının öldürüldüğü ülkede cezasızlık failleri güçlendiriyor. İzmir'in Konak ilçesinde 37 yaşındaki M.A. adlı erkek, boşanma aşamasında olduğu 31 yaşındaki Cansu Aydoğdu'yu katletti.

Devlet Kadınları Koruyamıyor; Yine Kadın Cinayeti

Boşanma davaları süren M.A. önceki gün saat 19.00 sıralarında Cansu Aydoğdu'nun kaldığı, Nedime Geyikler'in evine geldi. Burada M.A. ile kadın arasında tartışma çıktı. M.A., Cansu Aydoğdu'yu ve annesi Nedime Geyikler'i yaralayıp kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine anne-kızı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Cansu Aydoğdu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Geyikler'in ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Cansu Aydoğdu'nun erkekten şiddet gördüğü için boşanma davası açtığı öğrenildi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesi Caferağa Mahallesi’nde 64 yaşındaki diş hekimi Şeyma Biran, muayenesinde katledilmiş halde bulundu. Önceki gün Biran’dan haber alamayan yakınları ihbarda bulundu. Biran’ın, başka bir diş hekimiyle ortak olarak kullandıkları ofisinde cansız bedeni bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri yaptığı çalışmalarda, kadının vücudunda ve boynunda bıçak darbeleri olduğunu tespit etti. Yapılan incelemelerin ardından kadının cansız bedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İNTİHAR ETTİ

İstanbul Beykoz'da 60 yaşındaki Mesut Uzun, birlikte yaşadığı 41 yaşındaki Handan Uyaroğlu’nu öldürdü. Katil erkek cinayetten sonra intihar etmeye kalkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yaptığı incelemede Uyaroğlu'nun hayatını kaybettiğini, Uzun'un ise yaralı olduğunu belirledi.

ÇOCUKLARINI ÖLDÜRDÜ KADINI YARALADI

Antalya’nın Alanya ilçesinde Saray Mahallesi Güzelyalı Caddesi'ndeki bir apart otelde Ukrayna'dan savaştan kaçan O.N. adlı erkek ile evli olduğu Y.N. adlı kadın tartışmaya başladı. O.N., kesici aletle Y.N.’yi yaraladı. 6 yaşındaki ile kızı T.N. ve 4 yaşındaki oğlu K.N.'yi öldürdü. Y.N. ambulansla hastaneye kaldırılırken, çocukların cenazesi ise otopsi için morga götürüldü.