Abone Ol

Kulis: Deva Partisi bayramdan sonra 81 ilde teşkilatını kuruyor

Medyafaresi.com özel haber: Cumhur ittifakının yeni kurulan partilerle planları olarak da yorumlanan seçim yasası değişikliklerinin tartışıldığı bir ortamda Ali Babacan öncülüğünde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) bayramdan sonra çalışmalarını sahaya taşıyor.

Kulis: Deva Partisi 81 ilde teşkilatını kuruyor

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Özel haber

Kuruluş dilekçesini 10 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'na sunan Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi pandemi sürecinde video konferans yöntemiyle yaptığı teşkilat çalışmalarını bayram sonrasında sahada devam ettirecek.

Olası bir baskın seçime karşı Genel Merkez, Haziran ayı sonu itibariyle 81 ilin tamamında teşkilat kuracak bir alt yapıyı oluşturdu.

Cumhur ittifakının yeni kurulan partilerle planları olarak da yorumlanan seçim yasası değişikliklerinin tartışıldığı bir ortamda Ali Babacan öncülüğünde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) bayramdan sonra çalışmalarını sahaya taşıyor.

Partinin üst düzey yetkilisinden alınan bilgiye göre, olası bir baskın seçime karşı Genel Merkez, Haziran ayı sonu itibariyle 81 ilin tamamında teşkilat kuracak bir alt yapıyı oluşturdu. Partiye, Alevi kesimden yoğun bir ilgi gösterilirken AKP’lilerin ikinci partileri olarak DEVA’yı gördükleri belirtildi.

Alınan bilgilere göre,  DEVA Partisi, Haziran sonu itibariyle 81 ili tamamında teşkilat kuracak alt yapıyı  oluşturdu. İzmir’den Manisa’ya kadar ve Tokat, Amasya, Çorum olmak üzere her bölgeden ve her partiden DEVA’ya olan ilgi yüksek.

AK Parti ağırlıklı olmak üzere CHP, HDP,  İYİ Parti, MHP camiasından partiye olan ilginin yüksek olduğu belirtiliyor.  AK Parti’den büyük kopuşlara dikkat çekilirken bu kesimde ikinci parti olarak DEVA’nın görüldüğü de ifade edildi. Bu arada teşkilatlarda görev alacak isimleri belirlemek için parti içinde 18 bölge komisyonu oluşturuldu.