Abone Ol

Koronavirüs Kanarya Adalarında: Dev otelde 1000 kişi karantinaya alındı

Medyafaresi.com Dış Haberler- İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları Özerk Bölgesi'nin en büyük adası olan Tenerife'deki dev otelde konaklayan 1000 turist karantina altına alındı. Hotelde konaklayan İtalyan doktorda koronavirüs tespit edildi.

Koronavirüs Kanarya Adalarında: Dev otelde 1000 kişi karantinaya alındı

Nilüfer Şensöz / Medyafaresi.com Dış Haberler

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları Özerk Bölgesi'nin en büyük adası olan Tenerife'deki dev otelde konaklayan 1000 turist karantina altına alındı.

Otelde konaklayan İtalyan doktorda koronavirüs tespit edildi. H10 Costa Adeje Palace otelde 1000 kişinin olduğu ve otelde özellikle İngiliz turistler yer aldığı söyleniyor.

İspanya’ya ait Tenerife adasında bir İtalyan turistte korona virüsü testinin pozitif çıktığı, adanın güneyindeki H10 Costa Adeje Palace adlı otelde, 1000 müşterinin dışarı çıkmasına izin verilmediği belirtildi.

Yerel basın, kimsenin içeri girip çıkmaması için polisin otelin etrafını sardığını yazdı. İspanyol yetkililerin yüzlerce kişiye test yaptığı açıklandı.

Kanarya Adaları sağlık yetkilileri yaptığı açıklamada, İtalyan doktor şu anda tek başına tutuluyor ve test sonuçları İspanya'nın şüpheli koronavirüs vakalarındaki protokolüne göre ikinci bir analiz için Madrid'e gönderilecek.

İtalyan doktorun Lombardiya bölgesinden olduğu ve altı gündür karısıyla otelde kaldığı söyleniyor. İtalyan doktorun birkaç gün ateşi olması nedeniyle adadaki özel bir kliniğe gittiği belirtiliyor.

 İLK KEZ GÜNEYDE PALERMO'DA GÖRÜLDÜ

Üç gün içinde 7 kişinin öldüğü İtalya’da, virüsün ülkenin güneyine de sıçradığı açıklandı. İtalyan yetkililer, ülkedeki salgının ilk patlak verdiği günlerde arkadaşlarıyla Palermo bölgesinin Sicilya adasında tatil yapmakta olan Bergamolu bir kadında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı. Kadının durumunun ağır olmadığı ve hastaneye kaldırıldığı açıklanırken, eşi ve ailesi en az 15 günlüğüne karantinaya alındı.

FLORANSA'DA İLK VAKA

60 yaşındaki Floransalı bir erkeğin de Singapur dönüşü yaptırdığı testin pozitif çıktığı açıklandı.


SERIE A MAÇLARI SEYİRCİSİZ OYNANACAK

İtalyan futbol ligi Serie A’nın ve Avrupa maçlarının tamamının kapalı kapılar ardında oynanması kararı alındı.

Bu arada Tom Cruise’un başrolünde oynadığı son Görevimiz Tehlike filminin İtalya’daki çekimleri iptal edildi.

(Medyafaresi.com)