Abone Ol

Deniz Zeyrek'ten Demirören Medya'ya: Kimse ağız tadı kaçıran kötü bir çaya ikinci kez 5 TL vermez

Deniz Zeyrek, Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal'ın medyada dijitalleşmeye yönelttiği "Günde 15 lira verip sigara alan, 5 liraya bir bardak çay içen okuyucu 1 lira verip gazete okumuyorsa ortada büyük bir sorun var demektir" eleştirisine tepki gösterdi.

Deniz Zeyrek'ten Demirören Medya'ya bomba gönderme

Eski Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Sözcü'de "Ey okur, matrix matrisi yutarken bu yapılır mı hiç?" başlığıyla yayımlanan yazısında Mehmet Soysal'ın medyada ditijalleşmeye karşı yönelttiği eleştirileri değerlendirdi.

Soysal'ın haklı olduğu bazı noktaların bulunduğunu söyleyen Zeyrek, "Günde 15 lira verip sigara alan, 5 liraya bir bardak çay içen okuyucu 1 lira verip
gazete okumuyorsa ortada büyük bir sorun var demektir" ifadesinin ise sorunlu olduğu görüşünü dile getirdi.

"Bu cümlelerin şu anda Türkiye'nin en büyük medya grubunun en üst düzey yöneticisinden gelmesi, 16 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin başımıza gelen bütün olumsuzluklardan muhalefeti sorumlu tutmasına benziyor" ifadesini kullanan Zeyrek, şöyle devam etti:

— Okur bir gazeteyi neden alır? Eğilip bükülmeyen, saklanmayan doğru haberleri, bir olayın bütün boyutlarını gösteren gerçek analizleri, farklı görüşleri ve olmazsa olmaz eleştirileri okumak için. Peki izleyici TV programını neye göre seçer?

Farklı görüşlerle, farklı açılardan bakarak, madalyonun arka yüzünü de görüp kendi aklı ile bir sonuca varabilmek için. Okur da izleyici de gazetesinden, izlediği TV programından bir bardak çaydan aldığı keyfi almak ve doymak ister. Kimse keyif almak bir yana insanın ağız tadını kaçıran kötü bir çaya ikinci kez 5 lira vermez.

Bırakın 5 lirayı bedava verseniz bile ikinciyi içiremezsiniz. Tıpkı tat vermeyen bir gazeteyi bedava dağıtsanız da okutamayacağınız gibi.