Abone Ol

Deniz Poyraz'ın katili : İçimi soğuttum, beni serbest bırakın!

HDP saldırısını gerçekleştiren ve Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer'in ifadesindeki ayrıntıları değerlendiren T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, saldırganın 'psikolojik sorunlarım var' ifadesine dikkat çekti.

Deniz Poyraz'ın katili : İçimi soğuttum, beni serbest bırakın!

Tahincioğlu'nun "Deniz Poyraz'ın katili Onur Gencer: İçimi soğuttum, beni serbest bırakın!" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Gencer, kimsenin etkisinde kalmadığını söylüyor ama öldürmeyi tasarladığı isimleri Öcalan, Selahattin Demirtaş, Barış Atay diye sıralıyor ifadesinde.

Silaha çok düşkün olduğunu, öldürme fikri kafasında yerleştikten sonra ruhsatlı silah arayışına girdiğini ve geçen yıl Haziran'da İzmir'den ruhsatlı silah aldığını anlatıyor. Psikolojisinin bozuk olduğunu ve ilaç kullandığını söylüyor ama ruhsat alırken yöneltilen sorulara, tam da istenilen yanıtları verdiğini, yalan söylediğini ifade edebilecek kadar kendinde.

Geçmişten bu yana silah eğitimi aldığını, poligonda sıkça talim yaptığını ifade ediyor. Ayrıca soyadını vermediği Alican adlı bir kişinin kendisini eğittiğini de söylüyor.

* * *
Ankara'da ruhsat almayı istediğini ancak zor olduğunu görünce ruhsatı İzmir'den aldığını, bu yüzden HDP Genel Merkezi'ni hedef almadığını ifade ediyor. Ankara'da yakalanma olasılığının daha yüksek olması nedeniyle İzmir'de karar kılmış.

Aslında annesinin vefatından önce ve sonra hep İzmir'de yaşamış. Babası ve diğer aile fertleriyle yaşıyor ancak otellerde kalmaya çok düşkün. Sıkça kalıyor. Daha lüks otellerde kalma arzusu var. Ancak bu otellerde kalmaya parasının nasıl yettiği de meçhul. Tıpkı ruhsat ve silah alacak para kaynağını nereden bulduğu gibi…"

YAZININ TAMAMI