Abone Ol

Demirtaş ameliyat sonrası konuşamıyor

Üst solunum yolları rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AB büyükelçileri ile bir araya gelecek. Demirtaş, büyükelçilerle görüşmesinde geçirdiği ameliyat nedeniyle daha çok yazılı iletişim kuracak.

Demirtaş ameliyat sonrası konuşamıyor

Seçim sonuçları ve parlamento grubunun görevlendirmesi nedeniyle bir süredir toplantı halinde olan HDP’nin çalışmalarına geçirdiği ameliyat nedeniyle katılamayan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, henüz iyileşmeden Ankara’da bugün yapılacak büyükelçiler toplantısına katılacak. Millyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre bugün saat 18.30’da Hilton Oteli’nde yapılacak toplantıya ABD, AB büyükelçileri ve görevlilerinden oluşan 42 ismin katılması bekleniyor. Demirtaş’ın büyükelçilerle yapacağı toplantıya altı HDP milletvekilinin de katılacağı ifade edildi.

Demirtaş’ın henüz tam iyileşmemesi nedeniyle konuşmada zorluk yaşayabileceği bu nedenle yazılı iletişime ağırlık vereceği öğrenildi. Demirtaş’ın vereceği mesejlar milletvekilleri tarafından dillendirilecek. Görüşmede, genel seçim ve sonuçları, çözüm sürecinin durumu ve Suriye’deki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.