Abone Ol

Demirören Medya Grubu'nda Üst Düzey Deprem

Demirören Grubu'nda üst düzey ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. Demirören Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Kubilay Gülbek, görevden alındı.

Demirören Medya Grubu'nda Üst Düzey Deprem

Medyaradar’da yer alan habere göre, Türkiye'deki medyanın büyük bölümünü kontrolü altında tutan Demirören Medya Grubu'ndan bugün üst düzey bir ayrılık haberi geldi. Demirören Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Kubilay Gülbek, görevden alındı.

A Haber İstihbarat Şefi olarak çalışırken CNN Türk Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen Gülbek, daha sonra CNN Türk'ten alınarak 7 Ağustos 2019'da Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü yapılmıştı.

Mobing iddiaları vardı 

Kubilay Gülbek'in Genel Müdürlüğü döneminde DHA çalışma koşullarının giderek zorlaştığı ve çalışanlar üzerinde mobbing yapıldığı iddialarıyla gündeme gelmiş, buna bağlı olarak da çok sayıda gazeteci kurumla yollarını ayırmıştı.

Kubilay Gülbek kimdir?

Meslek hayatına 1986 yılında Tercüman Gazetesi'nde polis muhabiri olarak başlayan Gülbek, ardından Sabah Gazetesi'ne transfer oldu.1990 yılında televizyon haberciliğine adım atan Gülbek sırasıyla Reha Muhtar ile Show Haber, Uğur Dündar ile Star Haber'de ter döktü. Bir dönem Star Gazetesi'nde analiz ve siyasi yazılar da yazan Gülbek, 24 TV'nin kuruluşunda yer alarak 5 yıl boyunca İstihbarat Şefliği görevinde bulundu. Ardından geçtiği A Haber'de 6 yıldan bu yana İstihbarat Şefi olarak görev yaptı, daha sonra CNN Türk Haber Koordinatörlüğü görevine getirildi ve son olarak DHA Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.