Abone Ol

Demirören'den CNN Türk'ü Satacak İddiasına Dava

Demirören Şirketler Grubu, gercekgundem sitesinin yayınladığı Ziraat Bankası’na olan kredi borçları nedeniyle CNN Türk’ün satılabileceğine dair habere dava açtı.

Demirören'den CNN Türk'ü Satacak İddiasına Dava

Demirören Şirketler Grubu, Ziraat Bankası’ndan çekilen kredinin ödenmemesi, teminat olarak gösterilen markaların, en başta da CNN Türk’ün satılabileceğine dair habere tazminat davası açtığını açıkladı.

Demirören Grubu adına yapılan açıklamada Gerçek Gündem'in hakkaniyete aykırı, iftira niteliğinde olduğu iddia edilirken, şirketin itibarını zedeleme ve zarar verme amacı taşıdığı ifade edildi.

"Haberde yer alan bilgilerin tamamı Sayıştay’ın Ziraat Bankası ile ilgili hazırladığı 2020 raporundan alınmıştır" diyerek açıklama yapan Gerçek Gündem,  "Belgeleriyle haberimizin doğruluğunu ortaya koyuyoruz." ifadesinde bulundu.

Haberde Ziraat Bankası’ndan çekilen 800 milyon dolarlık kredinin hala ödenmediği belirtilmiş, Demirören’in 2018 yılında 405,2 milyon lira, 2019 yılında 740.8 milyon lira ve 2020 yılında 790 milyon lira faaliyet zararının tespit edildiği yer almıştı.

DEMİRÖREN GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

"Demirören Şirketler Grubu hakkında, adı geçen internet sitesinde Fırat Fıstık imzasıyla kaleme alınan iddialar, tamamen yalan, hukuka ve hakkaniyete aykırı, iftira niteliğinde, şirketin itibarını zedeleme ve zarar verme amacı taşımaktadır.

Bu internet sitesinin hiçbir kaynağa dayanmayan, manipülasyon yaratacağını düşündüğü gerçek dışı, "dedikodu" nitelikli içerikleri, gündem oluşturma çabasıyla kullandığı görülmektedir. Bunun son örneği Demirören Şirketler Grubu hedefe alınarak servis edilmiştir.

Kamuoyunda manipülasyon yaratmak amacıyla yayınlanan yanıltıcı haber, aynen alıntılanmak suretiyle birçok internet sitesinde de doğruluğu teyid edilmeden yayınlanmış ve bu suretle de gerçek dışı iddia, isnat ve iftiralar daha geniş kitlelere yayılmıştır.

TARAFIMIZA YÖNELTİLEN İDDİALARIN TAMAMI YALAN, ASILSIZ VE HUKUKA AYKIRIDIR.

Demirören Şirketler Grubu, aleyhinde yapılan tüm karalama kampanyalarına ve aleyhteki algı yönetim çalışmalarına karşı bugüne dek gösterdiği ilkeli duruşu bundan sonra da aynı şekilde sürdürecektir.

Demirören Şirketler Grubu'nun ticari itibarı zedelenmeye çalışıldığı, kişilik hakları ağır bir surette ihlal edildiğinden adı geçen internet sitesine 5 kuruşluk tazminat davası açılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur."