Abone Ol

Demet Evgar'dan Duygulandıran Erdal Eren Paylaşımı: Acı Hep Yüreklerde

Ünlü oyuncu Demet Evgar, 12 Eylül faşist darbesinin kurbanlarından Erdal Eren'i andı. Evgar, henüz 17 yaşında olduğu için yaşı büyütülerek idam edilen Eren için "Acın hep yüreklerde, hep taze" dedi.

Demet Evgar'dan Duygulandıran Erdal Eren Paylaşımı: Acı Hep Yüreklerde

Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren öncülüğünde düzenlenen ve Türk demokrasi tarihine “kara bir leke” olarak geçen 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 41 yıl geçti.

7 bin kişi için idam istendi. 517 kişiye idam cezası verildi. 50 kişi idam edildi. 71 bin kişi düşünce suçundan yargılandı.

Darbe öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen 17 yaşındaki Erdal Eren de, 19 Mart 1980’de idama mahkûm edildi. Eren’in idam kararı, Yargıtay tarafından iki kere iptal edilmesine rağmen Milli Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan kararla ve yaşı büyütülerek 13 Aralık 1980’de Ankara Merkez Ulucanlar Cezaevi’nde infaz edildi.

Darbeci Kenan Evren’in 17 yaşında astırdığı Erdal Eren için söylediği “Asmayalım da besleyelim mi?” sözü ise hafızalardan hâlâ silinmedi.

"ACIN HEP YÜREKLERDE"

12 Eylül'ün yıl dönümünde ünlü oyuncu Demet Evgar'dan bir paylaşım geldi. Evgar, sosyal medyadan 1980'de idam edilen Erdal Eren'i andı.

Ünlü oyuncu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ah çocuk, Erdal Eren. Hep 17. Acın yüreklerde, hep taze."