Abone Ol

Davutoğlu ile yolunu ayıran eski müftü İhsan Özkes'ten flaş açıklamalar

Medyafaresi.com Özel Haber - Davutoğlu ile yolunu ayıran İhsan Özkes, Medyafaresi.com'a konuştu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetiyle parti çalışmalarına katılan emekli müftü İhsan Özkes, partinin Kurucular Kurulu üyelerinin açıklanmasına saatler kala sürpriz bir çıkış yaptı.

Davutoğlu ile yolunu ayıran Özkes'ten flaş açıklama

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

Davutoğlu’nun Kurucular Kurulu’nda yer almayacağını açıklayan Özkes, bu kararının gerekçesini ‘Medya Faresi’ne, “ Gönlüm rahat değil” diye ifade etti.

Davutoğlu’nun davetiyle parti çalışmalarında yer aldığını ve toplantılara katıldığını anlatan Özkes, “Tüm istedikleri toplantılara, çalışmalara da katıldım ama bir değerlendirme yaptım. İzledim, baktım gönlüm rahat değil. Rahat olamadım, baktım olamayacağım” dedi.

Özkes, Ahmet Davutoğlu’na bu kararıyla ilgili ‘ gönlüm rahat olamıyor’ dediğini ve  gösterdiği teveccühten dolayı da teşekkürlerini bildirdiğini söyledi.

“ Partide yokum”

Özkes, bundan sonra Davutoğlu’nun partisiyle bir ilişkisinin olmayacağını ifade etti ve şunları söyledi:

“Ben siyaset tecrübesi olan birisiyim siyasette her ne pahasına olursa olsun olmak gibi bir düşüncem olmadı. Belki bilinen siyasetin şeylerine ters düşüyorum.  17 Temmuz’da kendisiyle görüşmüştüm davet üzerine olmuştu. O günden beri de davet edildim tüm istedikleri toplantılara çalışmalara da katıldım ama bir değerlendirme yaptım; izledim, sonra baktım gönlüm rahat değil.

Kendisine de bunu ifade ettim. Kurucular arasında yer almadım. Partide olmayacağım. Rahat olamadım. Baktım olamayacağım. Sayın Davutoğlu’na da gönlüm rahat olamıyor dedim, teveccühü için teşekkür ettim. Ayrıntıya girmiyorum ama gözledim, izledim, değerlendirdim ve gönlüm rahat değildi. Gönlüm rahat olmayacağımdan kurucular kurulunda yer almadım”

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber