Abone Ol

Davutoğlu'ndan Joe Biden'a sert tepki: Aptalca yorumlarını...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı ve 2020 Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye'ye ilişkin 8 ay önce dile getirdiği ifadelerine tepki gösterdi.

Davutoğlu'ndan Joe Biden'a sert tepki: Aptalca yorumlarını...

Davutoğlu şunları söyledi:

"ABD eski Başkan yardımcısı, şimdi de başkanlık adayı Joe Biden’ın, sekiz ay önce söylediği, ne hikmetse dün birden keşfedilen sözlerini duydunuz değil mi? Onca yıl en üst düzey görevler yaptı, yıllarca Türkiye’ye defalarca geldi , herkesle görüştü. Türkiye’ye dair analiz düzeyindeki densizliğe bakar mısınız?  Biden'ın aptalca yorumlarını Türkiye’de bir Allah’ın kulu ciddiye almaz.

Buradan çağrıda bulunuyorum, bu densizlik karşısında Cumhurbaşkanı, Trump'ın mektubunda olduğu gibi sessiz kalmamalı ve en sert tepkiyi açıkça vermelidir. Türkiye ve Türk demokrasisi hiç kimsenin güdümünde olmamıştır ve olmayacaktır. Her türlü antidemokratik açıklama karşısında ülkemizde adil ve özgür seçimlerle görev başına gelmiş olanlar kim olursa olsun, biz meşru yönetimin yanındayız.

Biden’a da cevap vereceklerse, bu yönetimin de yanında olmaya hazırız. Var olan iktidarı eleştirmemiz, ülkemize yönelik içeriden veya dışarıdan kaynaklanacak antidemokratik vesayet çabalarına sessiz kalacağımız anlamına gelmez."