Abone Ol

Davutoğlu cephesine Pelikan davası

Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak, Davutoğlu'na en yakın isimlerden Gelecek Partisi kurucusu Etyen Mahçupyan'a, Pelikan yapılanmasına ilişkin sözleri nedeniyle tazminat davası açtı.

Davutoğlu cephesine Pelikan davası

Türkiye’deki “Pelikan yapılanması” tartışması mahkemeye taşındı. 15 Temmuz darbe girişiminde AKP İstanbul İl Başkanlığı yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci’nin evine polisler geldi. Temurci, ifade verdi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da olaya tepki göstererek "Bugünlerin bir de yarını var" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak, Ahmet Davutoğlu’na yakın isimlerden olan Etyen Mahçupyan’a da 100 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Gelecek Partisi’nin kurucularından Etyen Mahçupyan, 6 Mayıs 2019 tarihinde Milli Görüş’ün yayın organı TV 5 kanalında yayınlanan "Yüz Yüze" isimli programa katılmıştı. Mahçupyan programda, İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesinin arkasında Pelikan yapılanmasını olduğunu belirtmişti.

Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Mahçupyan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir yapı kuruldu içi boş bir yapı tabi bu arada da damat meselesi ortaya çıktı, değişik pozisyonlara getirildi, aynı şekilde medya operasyonu yapıldı, Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak bütün medyayı kontrol eden kişi haline getirildi ve onların altında da bu Pelikan hikayesini gördük. Zaten o Pelikan hikayesi şu anda bu adı Ak Parti olan partinin fıtratını da söylüyor. Yani pelikancı denen insanlar Tayyip Erdoğan'a rağmen yapmadılar bunları. Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine yaptılar. Tayyip Erdoğan'a rağmen o çıkışlar yapılabilir mi? O yüzden de pelikancılık zaten bugün Ak Partinin iç iktidarını söylüyor bize. Bunu da yürütenler Albayrak kardeşler.”

RTÜK CEZA VERMİŞTİ

Mahçupyan’ın sözleri nedeniyle Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TV 5’e 20 bin TL ceza kesmişti. Kanalda benzer ifadelerin kullanılması durumuna lisansının iptal edileceği belirtilmişti.

GELECEK PARTİSİ'NİN SÖZCÜSÜNÜN EVİNE POLİS GİTTİ

Bu arada 15 Temmuz darbe girişiminde AKP İstanbul İl Başkanlığı yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci’nin evine polisler geldi.

Gelecek Partisi’ne yakınlığıyla Medya Notu’nda yer alan habere göre; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selim Temurci’nin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Silivri’deki mahkemede tanık sıfatıyla ifade vermek üzere yolda bulunduğu anlarda, Temurci’nin evine polislerin geldiği ortaya çıktı. Polislerin Temurci’yi evde bulamadıkları için geri döndükleri öğrenildi.

Temurci, yakın zamanda Pelikan yapılanmasına sert ifadelerle yüklenmişti. Pelikan yapılanmasının yakın zamanda yayımladığı videoda da Temurci hedef alınmıştı.

Medya Notu, Selim Temurci hakkında yapılan suç duyurusunu yayımladı. Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği, Hilal Kaplan ve Süheyl Öğüt’ün şikayetçi olduğu suç duyurusunda Temurci’ye şu suçlamalar yöneltildi:

TCK 125 Hakaret

TCK 267 İftira

TCK 271 Suç uydurma

TCK 220 Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve 3713 sayılı terörle mücadele kanunu örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandası yapmak suçu.

Selim Temurci’ye atfedilen örgüt suçlaması dikkat çekti.

“ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da olaya tepki göstererek, “Sn. Selim Temurci’nin beyanatında isim zikretmemesine rağmen söz konusu kişi ve dernek yöneticilerinin alınganlık göstermelerini ve ‘bize Pelikan’ dedi şeklinde ki algılamalarını anlayabilmiş değilim” ifadelerini kullandı. Özdağ, "Bu günlerin bir de yarını var..." dedi.

Özdağ açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selim Temurci, ‘Türkiye'de Pelikan söylemini ilk ben kullandım’ sözlerinin olduğu açıklama nedeniyle ‘Bize Pelikan dedi’ iddiasıyla Süheyp Öğüt ve Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi tarafından şikâyet üzerine İstanbul da emniyet tarafından ifadeye çağrıldı. Sn. Selim Temurci’nin beyanatında isim zikretmemesine rağmen söz konusu kişi ve dernek yöneticilerinin alınganlık göstermelerini ve ‘bize Pelikan’ dedi şeklinde ki algılamalarını anlayabilmiş değilim.

Teşbihte hata olmaz,sözüm meclisten dışarı derler ya işte öyle bir örnek vermek istiyorum (bu kişileri tenzih ederim!!!) Nasrettin Hoca bir gün eşeğinin kafasına sopa ile vurmuş, arkadan bir ses gelmiş. Hoca şöyle demiş, ‘Allah Allah ben nereye vuruyorum nereden ses geliyor’ ve ya ‘Ben ne diyorum, tanburam ne diyor.’ Unutulmasın ki kim illegal, hukuk dışı, ahlaki olmayan işler yaparsa er geç hukuk önünde, bu aziz millete hesap verecektir. BU BÖYLE BİLİNE. Bu günlerin bir de yarını var...”