Abone Ol

Dağlıca'ya saldırı girişimi: PKK ağır kayıp verdi!

Hakkari'nin Dağlıca İlçesi'nde çatışma çıktığı belirtilirken PKK'nın ağır kayıplar verdiği bildirildi.

Dağlıca'ya saldırı girişimi: PKK ağır kayıp verdi!

HAKKARİ Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe bir grup PKK'lı saldırı girişiminde bulundu. Güvenlik güçlerinin tespit ettiği PKK'lılara ateşle karşılık verildi. Çatışmada şehit yada yaralanan olmazken PKK'lıların kendilerine ait silah ve mühimmatı bırakarak kaçtığı öğrenildi.

Bugün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı, Hakkari Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırı girişiminde bulundu. DHA'nın haberine göre, Güvenlik güçleri tarafından tespit edilen PKK'lılara ateşle karşılık verildi. Bölgedeki askeri kaynaklarından alınan bilgilere göre; Sayıları tespit edilemeyen PKK'lıların, güvenlik güçlerinin açtığı yoğun ateş sonucu kendilerine ait silah ve mühimmatı bırakarak kaçtığı belirtilirken, çatışmada şehit yada yaralanan olmadığı öğrenildi.  Çatışma sonrası arazide yapılan aramada PKK'lılara ait çok sayıda silah ve mühimmat ile geçirildi.

Son bilgilere göre bölgeye öğle saatlerinden sonra helikopterler sevk edildi. Saldırı sonrası tüm önlemler en üst düzeye çıkarıldı. Bölgede havadaki hareketlilik dikkat çekiyor. Hava destekli operasyonun daha süreceği öğrenildi. Henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Dağlıca'ya yapılan saldırıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Twitter'dan açıklama yapan Yarar, teröristlerin görünmemek için yoğun sisli bir zamanı seçip beyaz kamuflajlar giydiğini aktardı.

İşte Mete Yarar'ın Dağlıca saldırısıyla ilgili iddiaları;

* Dağlıca ile ilgili bir kaç bilgilendirme yapacağım.

* Dün saat sabah 8:00 da 20 /30 Kişilik bir PKK terörist oramar Bölgesine saldırıyor.

* Dün o saatlerde bölgede göz gözü görmeyen bir sis var. Teröristler kar içinde görünmemek için beyaz kamuflaj giymişler.

* Çatışma çıkıyor. Saldırı esnasından askerlerimizden yaralanan olmuyor . Sisin kalkmasıyla tepeye 50-60 metre mesafede Kıyafetler ve Malzemeler bulunuyor. Saha incelemesi neticesinde yaralı olduğu değerlendiriliyor. Sisin kalkması ile beraber bölgeye taarruz helikopteri ve Uçaklar gönderiliyor. Bazı bölgeler vuruluyor. Son durum budur.