Abone Ol

Cüneyt Özdemir o röportajı YouTube kanalından kaldırdı mı?

HDP'ye yönelik açıklamalarıyla gündem olan gazeteci Cüneyt Özdemir'in Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde gazetecilik yapan Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşinin YouTube kanalından kaldırıldığı iddia edildi.

Cüneyt Özdemir o röportajı YouTube kanalından kaldırdı mı?

İddiayı sosyal medya hesabından ortaya atan gazeteci Arif Zêrevan, "Türk medyasının simalarından Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalında Kürdistan'ın Süleymaniye kentinden Bestoon Khalid ile  9 dakikalık bir söyleşi yaptı.

Türk medyasına 'bilgi akışı' olmadığını söyleyen Özdemir, daha sonra Bestoon Khalidile yaptığı söyleşinin tamamını kesip attı" diyerek tepki gösterdi.

Cüneyt Özdemir o röportajı YouTube kanalından kaldırdı mı? - Resim: 1

Cüneyt Özdemir o röportajı YouTube kanalından kaldırdı mı? - Resim: 2Cüneyt Özdemir: Avukatlarımızın uyarısı ile yayından kaldırdık

Paylaşıma cevap veren Bestoon Khalid ise, bunun bütün Kürtlere uygulanan bir sansür olduğunu belirterek, "Mesele, benim söylediklerimin kesilmesi değil, mesele topyekûn bir milletin susturulmaya çalışılması ve Türkiye’de medyanın bu hale gelmiş olmasıdır" dedi.

Söz konusu söyleşinin bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşan Khalid yayında, TSK'nın Irak Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, "Buradaki Kürtler, saldırıların PKK'ye değil de, tüm Kürtlere karşı olduğu kanaatine sahip" ifadelerini kullanmıştı.

Söyleşiye Khalid'in sosyal medya hesabından paylaştığı linkten ulaşmak isteyenler, "Video kullanılamıyor! Bu video Cüneyt Özdemir tarafından gelen bir telif hakkı hak talebi nedeniyle artık kullanılamıyor" uyarısıyla karşılaşıyor.Cüneyt Özdemir o röportajı YouTube kanalından kaldırdı mı? - Resim: 3