Abone Ol

CÜNEYT ARKIN Vefat Etti! Türk Sinemasının Acı Kaybı

Son dakika: Cüneyt Arkın hayatını kaybetti... Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

CÜNEYT ARKIN Vefat Etti! Türk Sinemasının Acı Kaybı

Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın hayatını kaybetti.

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Kimliğinde Fahrettin Cüreklibatur yazıyordu.

Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın, dün akşam saatlerinde evinde rahatsızlanarak Beşiktaş'taki özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Türk halkını kahreden haber ise bu sabah saatlerinde geldi. Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçının ailesi ve sevenleri hastaneye koştu.

CÜNEYT ARKIN'IN ÖLÜM NEDENİ

Usta snatçı Cüneyt Arkın'ın ölüm nedeni de belli oldu. Arkın'ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital’da yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

Türk sinemasında 300'den fazla filmde oynayan ve sayısız ödül sahibi olan Cüneyt Arkın, Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasıyla Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile onlarca filmde rol almış. asıl ününe ise Malkoçoğlu filmiyle ulaşmıştı.

Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu filmleriyle hafızalara kazınan usta sanatçı, dublör kullanmayı seyirciyi kandırmak olarak görüyordu bu nedenle filmlerinde dublör kullanmadı, hayatını hiçe saydı. Film setinde pek çok kez bu sebeple yaralanan Arkın, işine olan saygısını her şeyin üzerinde tuttu.

FATMA GİRİK'İN ÖLÜMÜ SONRASI CANLI YAYINDA TÜRK HALKINI AĞLATMIŞTI

Ocak ayında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in ölüm haberi sonrası usta oyuncu Cüneyt Arkın, canlı yayında ağlayarak "Fatma'm bekle beni orada bekle geliyorum" demişti. Cüneyt Arkın'ın ölüm haberi sonrası bu sözleri gündem oldu ve "Kavuştular" yorumları yapıldı.