Abone Ol

Cüneyt Arkın: Benim öğretmenlerim Atatürk’ün eğitim ordusunun neferleriydi

Atatürk'ün doğumunun 100. yılı dolayısıyla çekilen "Öğretmen Kemal" filmi, Atatürk ilkelerine bağlı, devrimci bir öğretmenin, gerici bir köydeki mücadelesini anlatıyor...

Benim öğretmenlerim Atatürk’ün eğitim ordusunun neferleriydi

Oyuncu Hülya Koçyiğit Cumartesi günü verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Sevmekten öte takdir ediyorum. Çok da destekliyorum. Ama eğitimin düzeltilmesi konusunda kendisinden beklentimiz var. Sanat konusunda da daha büyük teşviklere ihtiyaç duyuyoruz” demişti. Şarkıcı Ajda Pekkan ise bugün verdiği röportajda Erdoğan için, "Dünyadaki haksızlıklara karşı da en yüksek sesi Cumhurbaşkanımız çıkarıyor. Her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olan bir lider" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’nin en ünlü jönlerinden Cüneyt Arkın ise farklı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Arkın, Afrin operasyonuna destek olmuş, Mehmetçik'e bir mesaj göndermişti. Arkın ayrıca önceki günkü röportajında, siyasi duruşunu, “Benim öğretmenlerim Atatürk’ün eğitim ordusunun neferleriydi" sözleriyle anlatmıştı.

Bu açıklamalar ise akıllara Cüneyt Arkın'ın 36 yıl önce oynadığı "Öğretmen Kemal" filmini getirdi.

Atatürk'ün doğumunun 100. yılı dolayısıyla çekilen "Öğretmen Kemal" filmi, Atatürk ilkelerine bağlı, devrimci bir öğretmenin, gerici bir köydeki mücadelesini anlatıyor. Köye okul yaptırma kavgası veren ve 37 yıl önce kemalist öğretmeni canlandıran Cüneyt Arkın, filmde Kuvayi Milliye ruhunu da yansıtıyor.

İşte o filminden sahneler: