Abone Ol

Cumhuriyet savcısına avukatı yaralama, avukata şantaj davası!

Cumhuriyet Savcısı O.A. ile avukat sevgilisi B.S. arasında kavga yargıya taşındı. O.A.’nın kendisini yaraladığını ileri süren B.S. savcılığa şikâyette bulundu.

Cumhuriyet savcısına avukatı yaralama, avukata şantaj davası!

Yürütülen soruşturma sonucunda savcı hakkında ‘Basit yaralama’ suçundan dava açıldı. Avukat hakkında ise kendisinden ayrılması halinde şikâyet edeceği yönündeki tehdidi üzerine ‘Şantaj’ davası açıldı.

Cumhuriyet Savcısı O.A. ile avukat sevgilisi B.S. arasında kavga yargıya taşındı. O.A.'nın kendisini yaraladığını ileri süren B.S. savcılığa şikâyette bulundu. Yürütülen soruşturma sonucunda savcı hakkında iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Avukat B.S.'nin ifadesine yer verildi. B.S. ifadesinde, 2018 yılı Haziran ayında savcı O.A. ile tanıştıklarını, sonrasında sevgili olduklarını, 20 Temmuz 2019 tarihinde O.A.'nın evine geldiğini, daha sonra arkadaşı E.B.'nin eve geldiğini, birlikte oturduklarını, ertesi sabah O.A.'ya kahvaltıya gitmeyi teklif ettiğini, şüphelinin gitmek istediğini, kendisine 'Yine mi ayrılacağız' diye sorduğunu kaydetti.

"KENDİNİ REZİL EDECEKSİN"

O.A.'nın bir süre sonra kendisiyle birliktelik yaşadığını ve bu sırada kavga ettiklerini ileri sürdü. O. A.'nın kendisini yaraladığını ve 'Beni şikâyet mi edeceksin' şeklinde mesajlar attığını, özür dilediğini, bu nedenle de şikayet etmekten önce vazgeçtiğini ifade etti. Bir süre sonra O.A.'nın kendisine 'Kimi kime şikayet edeceksin? Ben burada savcıyım. Kendini rezil edeceksin' demesi üzerine şikayetçi olduğunu kaydetti.

İddianamede, B.S.'nin Adli Tıp'tan aldığı rapora da yer verildi. Raporda, yaralanmasının yaşamını tehlikeye sokmadığı ve basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğunun belirtildiği anlatıldı.

"SALDIRIYI ENGELLEMEK İÇİN YAPTIM"

Savcı O.A. savunmasında, müşteki işe birliktelik yaşadıkları sırada kavga ettiklerini, müştekinin kendisine zarar verdiğini, ardından küçük bir arbede yaşandığını, amacının müştekiye acı vermek olmadığını, B.S.'nin kendisine yönelik saldırısını engellemek için yaptığını ileri sürdü.

Savcılık, O.A. ile B.S.'nin gönül ilişkisi içerisinde oldukları ve rızaları ile birliktelik yaşadıklarını, olay günü birliktelikleri esnasında B.S. ve O.A.'nın arbede yaşadığını, alınan doktor raporunda O.A.'nın B.S.'nin hafif nitelikte yaralanmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

(SABAH)