Abone Ol

Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni Değişti

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın dün itibariyle görevinden alındı. İşte yerine getirilen isim...

Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni Değişti

Cumhuriyet Gazetesi'nde sular durulmuyor...

2021 yılında, gazete içinde başlayan tartışmalar nedeniyle, Aykut Küçükkaya, Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etmişti.

 Küçükkaya’nın istifası ile boşalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna, gazeteyi yöneten Vakfın kararıyla; gazetenin spor bölümünde çalışan ve köşe yazarı olan Arif Kızılyalın getirilmişti. Kızılyalın dün itibariyle görevinden alındı. Kızılyalın’dan boşalan koltuğa Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi ve aynı zamanda köşe yazarı olan Tuncay Mollaveisoğlu atandı.

 TUNCAY MOLLAVEİSOĞLU KİMDİR?

İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Sinema Bölümü'nü kazandı ve aynı yıl gazetecilik mesleğine başladı. Kanal 6 televizyonunda haber yönetmen yardımcılığı ve haber program yapımcılığının ardından,Kanal D Haber Merkezinde prodüktörlük ve muhabirlik yaptı. 1998 ve 1999 yıllarında Doğal Hayatı Koruma Derneği ve Garanti Bankası tarafından Yılın En İyi Televizyon Haberi Ödüllerine layık görüldü. 2002 yılında Show TV Haber Merkezi'nde muhabirliğe devam etti. Televizyon haberleri yanında Akşam gazetesi'ne özel haberler ve yazı dizileri hazırladı. Nokta Dergisi'nde editörlük yaptı, özel haber dosyaları hazırladı. SKY Türk'ün kurucuları arasında yer aldı.

Advertisement