Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Derece Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, virüs salgını ile mücadele konusunda 4 günlük bir sokağa çıkma yasağının getirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Derece Önemli Açıklamalar

Son dakika haber içinde dikkat çeken en son gelişmeye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, virüs salgını ile mücadele konusunda 4 günlük bir sokağa çıkma yasağının getirildiğini söyledi.

Gidişat İyi

Son dakika haber arasında yer alan son haber çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; virüs ile yapmış olduğumuz mücadele son derece iyi ve başarılı bir biçimde devam ediyor. Bu konuda hiçbir sıkıntımız söz konusu değil. Özellikle son bir hafta içinde yaşanmış olan gelişmeler yüzümüzü güldürmüş durumda. Her şeyden önce bu hastalıktan dolayı vefat eden kişi sayısı düştü. Zaten rakamlar da bunu gösteriyor. Bunun yanı sıra hem yoğun bakımda yer alan hem de entübe olan hasta sayısının azalmış olması bizi mutlu ediyor.  Elbette bu konuda gevşemek söz konusu değil. Çünkü halen salgın devam etmekte. Bundan dolayı kurallara uymak şart, dedi. 

Bizim Ülke Olarak Sıkıntımız Yok

Son dakika haber gelişmesine göre Erdoğan aynı zamanda şunları söyledi; tüm dünya bu virüs ile savaşıyor. Ancak bunların tümünün başarılı olması gibi bir durum yok. Herkes görüyor. Özellikle Avrupa bu konuda bir havlu atmış sanki. Hem doktor hem de yatak kapasitesi yeterli değil. Birçok kişi evinde vefat etti. Yaşlılara çok büyük önem vermediklerini gördük. Bizde ise böyle şeyler yok. Çünkü hastane ve doktor sayımız yeterli. Aynı zamanda ekipman konusunda bir problem de mevcut değil. Bundan dolayı başarılı bir şekilde devam etmekteyiz. Fakat hiçbir şekilde tedbirin elden bırakılmaması lazım, dedi.

Yeni Sokağa Çıkma Yasağı Son Derece Önemli

Son dakika haber içindeki bu habere göre Cumhurbaşkanı aynı zamanda şunları söyledi; her ne kadar salgın ile mücadele konusunda bir sıkıntı olmasa da biz önlemleri almaya devam edeceğim. İşte bu yüzden 16 Mayıs tarihinden itibaren yeni bir  sokağa çıkma yasağı başlayacak. Üstelik bunun tam 4 gün olması beklenmekte. Buna riayet edileceğini düşünüyorum. Salgının tam anlamıyla kontrol altına alınması için bu çok mühim bir konu. Vatandaşlarımız buna özen göstereceklerdir. Onlardan biraz daha sabırlı olmalarını diliyorum. Eğer bunu yapabilirsek ortadan bir  sorun kalmayacaktır, dedi. 

Hayat Normale Dönecek

Son dakika haber gelişmesine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda şunları söyledi; ömür boyu bu durumun devam etmesi gibi bir durum yok. Ancak bir kerede normal bir hayat içine girmek ve kaldığımız yerden devam etmek büyük bir risk demek. İşte bu yüzden kontrollü olarak yaşayacağız. Yani belli bir süre boyunca maske kullanımı devam edecek. Bunun yanı sıra sosyal mesafe kuralları artık bizim için en temel kriterlerin başında gelmekte. Bunu hayatın her safhasında devam ettirmek çok önemli. Devletimizin almış olduğu kararlara tam bir uyum sağlanması gerekmekte. Ancak bu şekilde devam edersek virüs belasından da kurtulmuş olacağız, dedi.

Birçok Alanda Mücadele Devam Ediyor

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı; son derece kritik bir sürecin içinden geçmekteyiz. Virüs ile mücadele etmemize rağmen halen dilinden darbe kelimesini düşürmeyen birçok kişi var. Bunların büyük bir kısmının CHP içinde siyaset yapması benim için şaşırtıcı değil. Bunlara bağlı olan gazete ve televizyonlara baktığımız zaman virüs ile yapılan mücadeleyi manipüle ettiklerini görmekteyiz. Halkımızın bunlara karşı son derece dikkatli olması lazım. Aynı zamanda bir taraftan da Rum ve Ermeni lobilerinin yapmış olduğu kara propagandaya karşı mücadele ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak dimdik ayaktayız, dedi.