Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişiklik teklifi ile ilgili cuma namazı çıkışında önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan flaş erken seçim açıklaması

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de devam eden Anayasa görüşmelerinde yaşanan olaylara ilişkin, "Bazı milletvekili arkadaşlarımızın orada gerçekten, bir milletvekili arkadaşımızın burnunu kırması, bir başka milletvekili arkadaşımızın afedersiniz ayağının dişlenmesi, bunları arzu etmezdik. Buradaki arkadaşlar milletin vekilleridir. Asıl değil, asıl bekliyor. 330 aşıldıktan sonra nihai kararı ben vereceğim diyor. Bu hafta içinde bu (anayasa değişikliği) biter ve bittikten sonra da işin zaten asıl sahibine gidecek. Asıl sahibi millet" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

"Öyle ya da böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreç de temenni ederiz ki sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin"

"İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık, tek adamcılık filan gibi laflar ediliyor. Bir defa Türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın tek bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Daha kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir zaten."

"Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçimden söz edilebilir. Samimi, dürüst bir şekilde, kavga gürültüye gerek yok. İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. Olay bu."

KIBRIS'TA ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

"Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışmanın içerisinde, samimiyet ortaya koyuyor ama Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan, hala bunlar farklı beklentiler içerisindeler. Türk askerinin çekilmesi söz konusu değil."

"Annan Planı'nın artık geçerliliği yok. Şimdi yeni bir müzakere sürecidir. Bire dört, yani bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Yönetimi başkanlık yapacak, 4 dönem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başkanlık yapacak, böyle bir şey de olamaz. Bunu daha önce de konuşmuştuk; 1'e 2, bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Yönetimi liderliği alacak, iki dönem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yönetimi alacak. Adil olan budur. Yani biz orada adil, kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur. 'Bunun dışında bizden kimse bir şey beklemesin' dedik, bunu yetkililerine söyledik."

DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİK

Bu hafta içinde biz ekonomideki,  gerek hükümetteki arkadaşlarımız gerekse benim cumhurbaşkanlığındaki  danışmanlarım tekrar bir değerlendirmeyi yapacağız. Burada ürkecek herhangi bir  şey söz konusu değil ama ben milletime çağrıyı tekrar yapıyorum. 'Kimse  yastığının altında şu dövizi biriktirmesin, bunları TL'ye dönüştürsün' diyorum.  Eğer bunlar TL'ye dönüşürse inanıyorum ki piyasalar çok daha  rahatlayacaktır."