Abone Ol

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün vefat eden Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Osman Nuri Önügören'in Fatih Camii'ndeki cenazesine katıldı.

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından Önügören'in tabutunu ilk omuzlayanlar arasında yer aldı. Erdoğan cenazenin ardından da Fatih Çarşamba'da özel bir ziyarette bulundu.

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı - Resim: 1

Bir dönem eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın şoförlüğünü yapan Osman Nuri Önügören Erbakan ile bir anısını şöyle anlatmıştı;

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı - Resim: 2

"SAATTE 30 KM YAVAŞ GİDİYORSUN"

"Ford Taunus arabayı yeni almışım. Kilometre saatinde limit 170 km. Erbakan Hocam gece saat: 23.30'da Ankara'dan telefon etti:

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı - Resim: 3

'Osman Nuri, sabah saat: 06.30'da bizim evin önünde ol' dedi, 'Emredersiniz Hocam' dedim ve yola çıktım. Dediği saatte evinin önündeydim Hocam valiziyle indi ve arabaya bindi.

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı - Resim: 4

Son sürat Konya'ya gidiyoruz. İbre 170'ten aşağı düşmüyor. Hocam, 'Osman Nuri, senin arabanın km saati mi bozuk?' dedi, 'Hayır hocam, arabayı daha yeni aldım' dedim. Hocam, 'Saatte 30 km yavaş gidiyorsun' dedi. Konya'da bir konferans, 3 mitingde konuştu Hocam. 30 köy dolaştık. Sonra Karabük'e yola çıktık. Salon toplantısı yaptık. 2 saat de orada konuştu. Sabah namazını Ankara'da kıldık. Bir yattım, yatsıya kadar uyumuşum"

Erdoğan, Osman Nuri Önügören'in cenazesine katıldı - Resim: 5

dha