Abone Ol

Saraydan namaz görüntüleri yorumu: Kato Dağı’nda abdestinizi zor tutarsınız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Kato Dağı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun askerle birlikte kıldığı namazla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Köroğlu, “Kato Dağı’nın zirvesine çıksanız abdestinizi zor tutarsınız” dedi.

Saraydan namaz görüntüleri yorumu: Kato Dağı’nda abdestinizi zor tutarsınız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kato Dağı’nda askerlerle birlikte kıldığı namazda A Haber canlı yayına geçti.

Bu esnada bayram namazını kılan sivil ve askerlerin arasında namazı karıştıranlar oldu.

Soylu’nun da yer aldığı video sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Soylu, konu hakkında bir açıklama yaptı ve “Namazı kıldıran hoca müftü vekilimiz, şaşırdı rükuya gideceğine secdeye gitti. Ben de hocanın arkasındayım, rükuya gidip 3 defa 'Sübhane Rabbiye'l-Azim' dedim hocayı uyardım hoca hemen kalktı. Sosyal medyada kıyamet koptu o aşağıya eğildi, o yukarıya. Ömründe namaz kılmayan adamlar, cami yolu bilmeyen adamlar hepsi konuşmaya başladı” dedi.

İşte o video...

Konu ile ilgili bir açıklamada Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından birisi olan Ahmet Selim Köroğlu, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

"Sayın Bakan Süleyman Soylu'nun Kato Dağı zirvesinde kıldığı bayram namazında imamın heyecandan yaptığı hatayı diline dolayanlar, siz Kato Dağı'nın zirvesine çıksanız abdestinizi zor tutarsınız."