Abone Ol

Cübbeli Ahmet'e Ağır Sözler: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak!

“Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen İsmailağa Cemaati’nin hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü’nün, Nur Cemaati’nin hocası olan Hüsnü Bayramoğlu’nu ziyaret etmesi, cemaat içinde tartışmalara neden oldu.

Cübbeli'ye Tepki: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak!

OdaTv'de yer alan habere göre, Cübbeli Ahmet’in twitter hesabından 31 Aralık’ta, “Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Bedîuzzamân Saîd-i Nursî Hazretleri’nin eserlerinde isimleri ‘mutlak vekillerim’ diye geçen [1] ve ‘Onlarla konuşan benimle konuşmuş olur’ [2] diye nitelenen dört kimseden [3] hayatta kalan tek zât olan Hüsnü Bayramoğlu Âbimizi ziyâret etti ve Üstâd Hazretleri ile ilgili birçok meseleyi kendisine suâl etti. Böylece dört saat kadar süren uzun bir sohbet ve muhabbet hâsıl oldu” şeklinde mesaj paylaşıldı.

Mesaja ek olarak da Cübbeli Ahmet’in Hüsnü Bayramoğlu ile çekilen fotoğraflarına yer verildi.

CÜBBELİ AHMET’E AĞIR SÖZLER: HURMA PAZARLAMACISI, FIRILDAK

FETÖ’nün Tahşiye kumpasından 16 ay hapis yatan Mustafa Kaplan, sosyal medya hesabından yazdığı yazı ile buluşmaya karşı çıktı

Nurculuk kökenli Tahşiye grubunun liderliğini, Said Nursi'nin ilk talebesi Hulusi Yahyagil'in talebesi olan, emekli imam Vartolu Mehmet Doğan yapıyor.

Nur Cemaati kökenli Tahşiye grubundan Mustafa Kaplan, “Birinci muhatabım, PNY (Paralel Nurculuk Yapılanması) tarafından ‘mutlak vekil’ ilan edilen zevâtın sonuncusu olan Hüsnü Bayramoğlu idi” ifadeleriyle başladı.

Mustafa Kaplan, “Mutlak Vekil” diye bir sıralama olsa dahi Hüsnü Bayramoğlu’nun en geride dahi olamayacağını anlatarak, Bayramoğlu için, “Üstâd vefât ettiği zaman bu toy delikanlı ‘mutlak vekil’ mi idi” diye yazdı.

Hüsnü Bayramoğlu’nun Said-i Nursi’nin “Mutlak Vekili” olamayacağını anlatan Mustafa Kaplan, “Ne kadar kripto FETÖ artığı karanlık adam varsa etrafına toplanmış; kafalarına ‘mutlak vekil’ kukuletası geçirerek bin bir fırıldak çeviriyorlar, Bayramoğlu da tebessümle seyrediyor” dedi.

Kaplan yazısının devamında Cübbeli Ahmet’i de sert ifadelerle eleştirdi. Cübbeli Ahmet için “şovmen bir fırıldak” diyen Mustafa Kaplan, “Hayâtı boyunca ilim tahsil etmemiş, bütün ilmi kitabı yüzünden okuyup geçmek olan bir Hüsnü Bayramoğlu; kendi câmiası tarafından ‘Rasputin’ ilan edilmiş şovmen bir fırıldakla neyin buluşmasını yapıyor? Madem görüşeceksiniz, neden tarikatin yaşayan şeyhiyle veya tanınmış temiz halifeleriyle değil de, kırdığı yumurta kırkı geçmiş bir ‘pazarlamacı’ ile görüşüyorsunuz?” şeklinde yazdı.

Yazısının devamında Cübbeli için “hurma pazarlamacısı” diyen Kaplan, “Eski hukukumuz adına son kere söylüyorum ey Hüsnü abi! Gittiğin yol yanlıştır, çevrene sokulan kriptolar seni acı bir akıbete doğru son gaz götürüyorlar. Bu gidişle senin nâmın da Cübbeli Rasputin gibi ‘hurma pazarlamacısı’na çıkacaktır. Acı söyleyenin dostun olduğunu o zaman anlayacaksın! Benden bu kadar.” İfadelerini kullandı.

“MUTLAK VEKİL” DENİLEREK FETÖ İLE PROTOKOL İMZALADI

Mustafa Kaplan bir başka yazısında ise, “Paralel Nurculuk Yapılanması” diye tarif ettiği grubun “Mutlak Vekillerinin” FETÖ lideri Fethullah Gülen’e kucak açtıklarını yazdı. Bu “mutlak vekil” denilen isimlerden 2016 yılında ölen Said Özdemir’in de FETÖ’ye çalıştığını ve oğlunun da FETÖ’nün Emniyet ve MİT mahrem imamlığını yaptığı öne sürdü.

İşte Cübbeli Ahmet’in Bayramoğlu ile buluşması sonrasında yaptığı paylaşımlar ve Mustafa Kaplan’ın eleştirileri:

Cübbeli Ahmet'e Ağır Sözler: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak! - Resim: 1

Cübbeli Ahmet'e Ağır Sözler: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak! - Resim: 2Cübbeli Ahmet'e Ağır Sözler: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak! - Resim: 3

Cübbeli Ahmet'e Ağır Sözler: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak! - Resim: 4

Cübbeli Ahmet'e Ağır Sözler: Hurma Pazarlamacısı Fırıldak! - Resim: 5

odatv