Abone Ol

Cübbeli Ahmet: Şam, İslam'ın merkezi olacak

A Haber'de yayınlanan Erkan Tan'ın sunduğu Düşünce Atlası programına Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü konuk oldu.

Cübbeli Ahmet: Şam, İslam'ın merkezi olacak

A Haber'de yayınlanan Erkan Tan'ın sunduğu Düşünce Atlası programına Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü konuk oldu. Cübbeli Ahmet Hoca günümüzde Ortadoğudaki olaylara ve karışıklığa işaret eden hadisler bulunduğuna dikkat çekti. Ayrıca Cübbeli Ahmet Hoca, Şam'ın İslam'ın merkezi olacağını ve bir zaman sonra da kıyamet savaşı Armageddon'un yaşanacağını anlattı.

Şam İslam'ın merkezi olacak
Şam, İslam'ın merkezi olacak, din en çok orada yerleşecek. Bir de kıyamete yakın Şam'ın çok büyük önemi var; ahır zamandayız dedik, kıyamete yaklaştık. Bu dönemde görüyorsunuz bütün dünya Şam'ın üzerine yüklendi, Ürdün'e yüklendi, Filistin'e yüklendi, İsrail orada kuruldu… Buradaki mesele nedir; önümüzdeki günlerde de Hz. Mehdi zuhur ettiği zaman yine Şam'da, Kudüs'te imam olacak, Hz Mehdi Mekke de Medine'de imam olmayacak. Şam'ın önemi; başında da önemi var, ilk fetihlerde de önemi var Kudüs'ün özellikle. Hz.Mehdi'in imamlık yeri Mescid-i Aksa'dır. Hz.İsa (a.s) inecek hadis, ehl-i sünnete göre mütevatir Şam'da beyaz minareye inecek Sahih-i Müslim hadisidir. O noktaların hepsi Şam topraklarıdır. Onun için dünyanın sonuna kadar buralarda kargaşa bitmez. Akıbetinde bu savaşlar Armageddon, Amik Ovası'ndaki savaş, Halep-Antakya etrafı, Mercidabık, Avrupa güçlerinin yani Rum'ların, müşriklerin Rusya'da Rum sayılıyor. Denizden gelecekleri bile Hadis-i Şerif'de bildiriliyor.