Abone Ol

Cübbeli Ahmet: Allah'a inananla vakit harcamamak lazım

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Ateistle konuşma, deistle konuşmak farklıdır. Allah'a inananla vakit harcamamak lazım" diye konuştu.

Cübbeli Ahmet: Allah'a inananla vakit harcamamak lazım

Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet) günün şartlarına göre İslâmi konularda dilin, üslubun güncellenmesinin gerektiğini söyledi.

Veyis Ateş'in "Bundan 20 yıl sonra gençlik bambaşka bir yerde olacak. Ateizm, Deizm üç büyük dine rakip olabilecek. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna Ahmet Mahmut Ünlü şu karşılığı verdi:

"İslamda güncelleme değil, dilimizi, üslubumuzu değiştirmemiz lazım. Oysa ayet aynı ayet, hadis aynı hadis. Adamına göre konuşmamız gerekiyor. Ateistle konuşma, deistle konuşmak farklıdır. Allah'a inananla vakit harcamamak lazım. Eskiden ne yapıyorduk, adamı görüp nasılsın, iyi misin, diye musafaha yaparken adamın yüzüğüne bakıp, "Bu ne kardeşim bu haram" diyorduk. Şimdi en mühimden başlayarak en önce inanması mecbur olanları söylüyoruz. Adam bugün ölse ahirette kafir, müşrik duruma düşmesin. İnsanın müslüman olmasa için ekseri değil asgari olanlarla ilgili artık bir şey geliştirmemiz lazım."