Abone Ol

Conoların kraliçesi Gülcan'a müthiş operasyon!

Adana'da camlarını kırdıkları 2 araçtan, 1 tabanca, 1 navigasyon cihazı ve 10 bin lira çalan 1'isi kadın 3 kişi yakalandı.

Conoların kraliçesi Gülcan'a müthiş operasyon!

Zanlıların flash belleklerindeki görüntüleri inceleyen polis, zanlıların hırsızlıktan sonra oturdukları sokakta eğlence düzenleyip göbek atarak başarılarını kutladıkları görüldü. Yakalanan zanlılardan 41 yaşındaki Gülcan Y.Z., kendisinin Conoların kraliçesi olduğunu söyleyerek, “Bütün Cono aşireti bana bağlı. Kraliçeleriyim. Benim sözümden çıkmazlar” dediği iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 11 Mayıs günü 3 aracın camlarının 10\'ar dakika arayla kırılarak 2 araçtan hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Bölgedeki 40 güvenlik kamerasını inceleyen polis, olayı plakası belli olmayan bir araçtan inen zanlıların gerçekleştirdiğini belirledi. Elinde hiçbir delil olmayan polis, suçun işleniş şeklinden, hırsızlığın Tarsus\'ta yaşayan Cono aşireti mensupları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini düşündü.

Oluşturulan özel ekip, Tarsus\'a giderek ilçedeki tüm araç kiralama firmalarını tek tek dolaştı. Güvenlik kamerasından elde edilen fotoğraf, bir şirket yetkilisi tarafından teşhis edildi. Firma sahibi, aracı kiralayan kişinin yeni, bir araç kiraladığını söyleyince polis, plakayı MOBESE Otomatik Plaka Tanıma Sistemi\'ne bildirerek aracın Adana\'ya giriş yapmasını bekledi. Gülcan Y.Z\'nin kullandığı araç Adana\'ya giriş yaptığı belirlenince polis harekete geçti. Gülcan Y.Z., polisin \'Dur\' ihtarına uymadı. Çok iyi araç kullanıldığı öğrenilen Gülcan Y.Z., uzun bir kovalamacanın ardından yakalandı. Gülcan Y.Z ile birlikte araçta bulunan Kadir K (24) ve Seyhan G. (33) gözaltına alındı.

Zanlıların üzerlerinde çıkan çok sayıda flash belleği incelemeye alan polis, bir çok hırsızlık olayını aydınlattı. 3 olaydan aranan zanlıların 3\'ü Mersin\'de olmak üzere toplam 14 olayın faili oldukları belirlenirken, polis, flash belleklerde ilginç görüntülere de ulaştı. Görüntülerde, Kadir K.\'nin çaldığı 10 bin liranın içinde bulunduğu poşet ve bir şişe viskinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği hırsızlıktan yüksek miktarda para aldıkları için de Tarsus\'ta oturdukları sokakta eğlence düzenledikleri anlaşıldı. Kadir K.\'nin elinde sopayla insanları çalan müzik eşliğinde göbek atmaya zorladığı, kendisinin de hızını alamayarak göbek attığı görüldü.

Gülcan Y.Z.\'nin, kendisini polise Conoların kraliçsi olarak tanıtıp, “Bütün Cono aşireti bana bağlı. Onların kraliçeleriyim. Asla benim sözümden çıkmazlar. Ben ne dersem o olur” dediği iddia edildi. Gülcan Y.Z.\'nin, hırsızlık yapılacak yerleri belirleyip aşiret üyelerinden kimin nerede hırsızlık yapacağı yönünde talimat verdiği anlaşıldı.Zanlılar emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilirken, Gülcan Y.Z., basın mensuplarına saldırmak istedi. Gazetecilere küfür ederek tükürmeye çalışan zanlı, kadın polisler tarafından güçlükle kontrol edildi.

Star