Abone Ol

Çocuklarım için fuhuş yaptım

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen ve burada fuhuş yapan kadının sözleri yürek burktu.

Çocuklarım için fuhuş yaptım

Çocuklarına daha iyi bir yaşam sunabilmek için Azerbaycan’dan kalkıp Türkiye’ye geldi. Amacı; iyi bir iş bulup, kazandığı parayla da çocuklarını da yanına alabilmekti ama olmadı. Ne istediği gibi bir iş bulabildi, ne de para kazanabildi. 29 yaşındaki Azeri Vusla Kaya, çocuklarının özlemi de ağır basınca bir ortamda tanıştığı Ahmet A.’nın yönlendirmesiyle fuhuş yaptı. Ancak polis, hem genç kadını, hem de Ahmet A.’yı yakaladı.

POLİS ‘MÜŞTERİ’ OLDU

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ndeki bir evde fuhuş yapıldığı ihbarı aldı. Gerekli çalışmaları yapan ekipler, 34 yaşındaki Ahmet A.’nın, Azerbaycan vatandaşı olan Vusla Kaya’ya fuhuş yaptırdığını tespit edince operasyon için de düğmeye bastı. Polis, telefonla ulaştığı Ahmet A. ile 260 TL karşılığında anlaştı ve ‘müşteri’ kılığında eve gitti.

ÇOCUKLARIM MEMLEKETTE KALDI

Sivil polis, önceden seri numaraları alınan parayı Ahmet A.’ya verip, bir süre sonra kimliğini gösterip, kendisinin ‘polis’ olduğunu anlattı ve ardından da zanlıyı gözaltına aldı. Vusla Kaya da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Çalışmak için bir süre önce Türkiye’ye geldiğini anlatan genç kadın, “İki çocuğumu memlekette bırakıp geldim. Burada çalışıp, onların vize ve diğer işlemleri için gerekli olan 4 bin 500 doları biriktirip, onları da yanıma alacaktım” dedi.

ÇOCUKLARIM İÇİN FUHUŞ YAPTIM

Kaya, “Ancak bir türlü bu parayı biriktirecek bir iş bulamadım, sonra Ahmet ile tanıştım, Ahmet bana 'fuhuş yaparsan bu para birikir' diye teklifte bulundu bende çocuklarımı çok özlediğim için onları yanıma getirmek için kabul ettim” ifadesini kullandı. Ahmet A. da kimseye fuhuş yaptırmadığını, kadını kendi isteğiyle fuhuş yaptığını söyledi. Polis Ahmet A.'nın Azeri kadını 100 ile bin lira arasında fiyata fuhuş yaptırdığını belirledi. Azeri kadın Adana İl Göçler İdaresi’ne teslim edilirken Ahmet A. ise adliyeye sevk edildi.