Abone Ol

Çocuğum hangi okula gidecek? İşte MEB sorgulama sayfası

Koronavirüs salgınının seyrine göre okulların başlayıp başlamayacağı belirlenecek. Ancak Bakan Selçuk, okulların 31 Ağustos tarihinde başlayacak şekilde hazır olduklarını duyurdu. İlk kez okula başlayacak öğrencileri velilerini de, ‘’Çocuğum hangi okula gidecek?’’ telaşı kapladı.

Çocuğum hangi okula gidecek? İşte MEB sorgulama sayfası

e-Okul VBS girişi ile öğrencilerle ilgili birçok bilgiye ulaşmak mümkün. ‘’Çocuğum hangi okula yazılacak?’’ sorusunun cevabını arayan veliler de e-Okul VBS giriş ekranıyla çocuklarının hangi okula gideceğini öğreniyor. Öte yandan MEB, adrese dayalı kayıt işlemleriyle çocukları ikâmetlerine en yakın okula yerleştiriyor.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

2020-2021 eğitim-öğretim döneminde resmî okullarda eğitim alacak olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgâh adresleri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Veliler çocuklarının kayıt olacakları okulu e-Okul sistemi üzerinden öğrenebiliyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ’NE (VBS) NASIL GİRİLİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş bilgileri olmayanlar, en yakın okula giderek konuyla ilgili bilgi alabilir. Şifresi elinde bulunanlar ise https://eokulyd.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresi üzerinden ilgili bilgileri girerek, yapmak istedikleri tüm işlemleri gerçekleştirebilir. e-Okul üzerinden öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi gibi birçok işlem görülebiliyor.

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020-2021 eğitim-öğretim döneminde bütün resmî okullarda eğitim alacak olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılacak

Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilir.

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

31 Ağustos itibarıyla okullar başlayacak. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının seyrine göre alınacak tedbirler de belli olacak. Salgınla ilgili herhangi bir problem olmaması durumunda; birinci sınıf ve anaokullarının adaptasyon eğitimi kapsamında daha erken okula başlaması bekleniyor.

İLKOKUL VE LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

İlkokul birinci ve beşinci sınıflara aday kayıtların yapılması ve okul öncesi eğitim kurumları adına kayıtların başlama tarihi belli olmadı.

Lise kayıtları LGS sonuçları adayların erişimine açılmasının ardından başlayacak. LGS sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet sitesinden paylaşılacak.

2020-2021 OKUL TAKVİMİ

31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla okullar başlayacak. İlk ara tatil 16 Kasım 2020 Pazar günü başlayıp, 20 Kasım 2020 Cuma günü sona erecek. Hafta sonlarıyla birlikte öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapmış olacak.

Yarıyıl, yani diğer ismiyle sömestir tatili ise 25 Ocak 2021’de başlayıp, 5 Şubat 2021 Cuma günü son bulacak.

İkinci dönem de 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayıp, 18 Haziran 2021 günü sona erecek.

İkinci dönem içerisindeki ara tatil ise 12 Nisan 2021 tarihinde başlayacak, 16 Nisan’da sona erecek. Yine bu ara tatilde hafta sonlarıyla birlikte öğrenciler 9 gün tatil yapma imkanına sahip olacak.

BAKAN SELÇUK, OKULLARIN AÇILMA TARİHİ İÇİN 31 TEMMUZ’U İŞARET ETMİŞTİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrine göre ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleriyle; okulların açılıp açılmayacağı yönündeki kararı Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini belirterek, bakanlık olarak 31 Ağustos 2020 tarihinde okulların açılabileceğini kaydetmişti.

Selçuk, okulların açılamaması gibi bir kararın olması durumunda geçen dönem yapıldığı gibi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminin de devreye konulabileceğini söyledi.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN