Abone Ol

CNN Türk'e ABD'den İnceleme Şoku: Heyet Geliyor

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, iktidar yanlısı yayın politikası nedeniyle gelen şikayetler üzerine ABD'den bir heyetin CNN Türk’e gelerek incelemeler yapacağını iddia etti.

CNN Türk'e ABD'den İnceleme Şoku: Heyet Geliyor

Son olarak CHP'nin Mersin Mitingi'nin görmezden gelen ve mitinge ilişkin katılım sayısı üzerinden yaptığı haberle de eleştirilerin odağı haline gelen CNN Türk koridorlarında son günlerde bir telaş hakim.

ABD'Lİ HEYET İNCELEMEYE GELİYOR

Yaptığı taraflı yayıncılık ve iktidar yanlısı yayın politikası nedeniyle birçok kez şikayet edilen kanal için CNN heyetinin ABD'den incelemeye geleceği öne sürüldü. Söz konusu iddia ise CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'dan geldi.

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''CNN Türk’te tatlı bir telaş mı var yoksa?" diye sordu.

Paylaşımının devamında yayınlarda muhalefete de yer veriliyormuş gibi gösterilmesine ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü öne süren Özcan, "ABD’den bu hafta gelecek CNN heyetine ne kadar tarafsız bir kuruluş olduğunuzu ispat etmek için hazırladığınız alt yazılı videolar bitti mi?'' ifadelerini kullandı.

CNN Türk'e ABD'den İnceleme Şoku: Heyet Geliyor - Resim: 1

İLK İNCELEME DEĞİL

Daha önce 2019 yılının Mart ayındaki yerel seçim sürecinde de CHP'nin şikayeti üzerine CNN İnternational heyeti Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulunmuş ve kanalın yönetim kurulunda değişiklikler yaşanmıştı.