Abone Ol

Clubhouse'un Değeri 4 Milyar Dolara Yükseldi

Değeri bir yılda 4 milyar doları aşan sosyal medya platformu, yeni yatırımcılar kabul ettiklerini açıkladı.

Clubhouse'un Değeri 4 Milyar Dolara Yükseldi

Günden güne trend olan sosyal medya platformu Clubhouse'un kurucuları,  pazar günü yaptıkları açıklamada, artan talep nedeniyle platformu geliştirmek için yeni yatırımcılar kabul ettikleri bildirdi.

Bloomberg'in haberine göre, DST Global, Tiger Global şirketleri ve işadamı Elad Gil'in katılımıyla, risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz tarafından yönetilen yeni yatırım programı, Clubhouse'un değerini 4 milyar dolara yükseltti.

Clubhouse konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Platformun altyapısını güçlendirmek ve daha fazla kullanıcıyı karşılayabilmek için yeni yatırımcılar kabul ettik" ifadesini kullandı. Şirket geçtiğimiz ocak ayında da kaynak geliştirme programı yürütmüştü.

Yöneticiler, artık şirketin amacının "bütün dünyada gelişmek olduğunu" vurguladı.

Aynı habere göre Twitter, geçtiğimiz aylarda Clubhouse'u satın almak üzere görüşmeler yürüttü. Konuya yakın kaynaklar, Twitter'ın görüşmeler esnasında Clubhouse'u 4 milyar dolar değerleme ile satın almayı teklif ettiğini paylaştı.

Ancak görüşmelerin noktalandığı konusunda haberler çıkarken, hiçbir şirket resmi açıklamada bulunmadı. Uzmanlar, Clubhouse'un bu teklif üzerinden yeni yatırımcılar kabul ettiğini ileri sürüyor.

Paul Davison ve Rohan Seth tarafından kurulan Clubhouse uygulamasının Ocak 2021'deki değeri yaklaşık 100 milyon dolar civarındaydı.