Abone Ol

Clinton'un 36 bin liralık ceketi olay oldu!

Başkanlık yarışındaki başarılı performansıyla Demokrat Parti’nin başkan adayı olmayı garantileyen Hillary Clinton, gelir eşitsizliğinden bahsederken giydiği 36 bin liralık ceket yüzünden eleştiri oklarının hedefi oldu

Clinton'un ceketi olay oldu!

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışacak adaylar netleşirken, basın her iki ismi de mercek altına almaya devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, ayrıştırıcı söylemleri yüzünden eleştirilirken, Demokrat Parti'nin adayıHillary Clinton hiç beklemediği bir darbe yedi: ABD basını ve sosyal medya, Clinton'u kıyafetlerinin pahalılığı yüzünden topa tutmaya başladı. Clinton'un en çok eleştirilen kıyafeti ise, New York'taki ön seçimleri kazandıktan sonra yaptığı zafer konuşmasında giydiği ceket oldu. New York Post gazetesinde yer alan habere göre, İtalyan marka tüvit ceketin fiyatı 12 bin 500 dolar (yaklaşık 36 bin lira). "Hillary Clinton, o konuşmasında gelir eşitsizliği, istihdam ve emeklilik gibi konulara ağırlık verdi. Kendisini 'ortalama bir ABD'li kadın' gibi gösterme çabası göze çarptı" diyen gazete, bu çabayla Clinton'un kıyafetinin tezat oluşturduğunu yazdı.

'İŞÇİ 43 HAFTA ÇALIŞIP ALIR'

Sosyal medyada da eleştiri oklarına hedef olan Clinton'a, "Asgari ücretli bir çalışan, o kıyafeti almak için 43 hafta boyunca, haftada 40 saat çalışmak zorunda" ve "Hillary gelir eşitsizliğinden bahsederken giydiği kıyafetle, gelir eşitsizliğinin ne manaya geldiğini çok iyi anlattı" gibi mesajlar atıldı. ABD basınında yer alan haberlerde Hillary Clinton'ın, başkanlık yarışı için hazırladığı kıyafetlerin 'en az birkaç yüz bin dolar' tutmuş olabileceğine dair analizler yer aldı. Bir analizde ise "Hillary Clinton, çok eleştirdiği rakibi ve milyarder işadamı Trump'ın karısı Melania Trump'la aynı markaları giyiyor" ifadeleri dikkat çekti.

hürriyet