Abone Ol

Çıplak fotoğraf skandalı büyüyor

ABD ordusunda görev alan kadın askerlerin çıplak fotoğraflarının sosyal medyada oluşturulan bir sayfada paylaşıldığının ortaya çıkmasıyla patlak veren skandal giderek büyüyor.

Çıplak fotoğraf skandalı büyüyor

ABD ordusunu sarsan çıplak fotoğraf skandalı giderek büyüyor. Donanma askerlerine ait kapalı Facebook grubunda kadın askerlerin ve bazı erkek askerlerin eski sevgililerinin çıplak fotoğraflarının paylaşılması büyük tepki topladı. Fotoğrafları paylaşılan kadınların kimi bugüne kadar susmayı tercih etti. Ancak 2 kadın sessizliğini bozdu ve avukatları aracılığıyla şikayette bulundu.

Bu gelişmenin ardından ABD ordusundan açıklamalar da gelmeye başladı. Deniz Piyadeleri Komutanı Robert Neller olayı “utanç verici “ olarak değerlendirdi ve “Gruba aktif görevde bulunan kaç askerin katıldığını henüz bilmiyorum. Hedef olan asker saysısını da net olarak bilmiyoruz. Kendimizi eleştirip analizler yapacağız. Ancak bu sorunu kabul edip, nasıl çözeceğimizi bulmak zorundayız” dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI: KABUL EDİLEMEZ

ABD Savunma Bakanlığı Sekreteri Jim Mattis’ten de bir açıklama geldi.  Mattis” Savunma Bakanlığı’na bağlı bir birimin üyelerinin insanların haysiyetine saygı duymayan bu davranışları kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Avukatkarı aracılığyla şikatette bulunan 2 kadın ise halen orduda görev yapmakta olan Marisa Woytek ve eski donanma üyesi Erika Butner…

Erika Butner, "Şunu söyleyebilirim, bu tamamen cinsel taciz ve cinsel şiddetin normalize edilmesine öncülük ediyor" dedi.

Eski askerin verdiği bilgiye göre, onlarca meslektaşına ait fotoğraflarla birlikte isimler, rütbeler ve hangi üste görevli oldukları da söz konusu grupta paylaşıldı.

Muvazzaf asker Marisa Woytek ise instagram hesabından alınan fotoğrafların paylaşıldığını arkadaşlarının uyarısı üzerine gördüğünü aktardı. Deniz piyadelerini sevdiğini belirten Woytek, "Ama artık bunları gördükten sonra yeniden kaydolmayacağım" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLAR GOOGLE DRIVE’DA DEPOLANIYOR

Erkek askerlerin Marines United (Birleşik Donanma) ismini verdikleri ve yaklaşık 30 bin üyesi olan grup, 2015'ten bu yana aktifti fakat skandal patlayınca hemen kapatıldı. Söz konusu gruba üye olanlar hem şu an görev yapan hem de emekli askerlerden oluşuyordu. Fotoğrafların Google Drive'daki bir klasörde depolanıyor, erişim linkleri grup üyelerine gönderiliyordu. Ordunun isteği üzerine klasör silindi.

“SOKAĞA ÇIKMAK BİLE İSTEMİYORUM”

Mağdur kadınlardan ikisi geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı.  Kelsie Stone ABD Deniz Piyadelerinde görevli bbir askerin eski ksevgilisi… Erkek arkadaşından 2016 yılında ayrılmıştı. Ancak ayrılık sonrası genç kadın hayatının şokunu yaşadı. Çünkü eski erkek arkadaşında olan çıplak fotoğrafları bir anda binlerce kişinin eline ulaşmıştı.

Bir gün telefonua gelen mesajda kendine ait çıplak fotoğrafın facebook sayfasında paylaşıldığına dair bir ekran görüntüsü aldı. Keise Stone  fotoğrafı piyadede görevli sevgilisiyle birlikte oldukları günlerde sevgilisi için çekip göndermişti.

İntikam pornosu olarak adlandırılan korkunç olaydan sonra deniz birliğinin bulunduğu yerde barmenlik yapan genç kadın  "Bazı günler evimden dışarı çıkmak bile istemiyorum. Ben burada büyüdüm. Herkes beni bilir. Fotoğrafı gören birileri beni tanıyacak diye korkuyorum” diyor.

"YA BENİMLE BİRLİKTE OLURSUN YA DA..:"

Marine Corps Times gazetesine konuşan bir diğer kurbansa 2010 yılında deniz birliğinde olan Elle Audra…  Birlikte onbaşı rütbesi olan genç kadın şimdi bir model…  Elle Audra ise bir gün bir adamdan korkunç bir mesaj almış. Mesajda şantajcı elinde çıplak fotoğrafları olduğunu eğer onunla birlikte olmazsa fotoğrafları yayacağını söylemiş.

Deniz Adli Soruşturma Birliği skandalla ilgili soruşturma başlattı. Soruştuma kapsamında kurban durumunda olan kadınların çıplak fotoğraflarını kimin ya da kimlerin paylaştığı bulunmaya çalışılıyor.