Abone Ol

Cinsellik içeren oyunlar dünyayı sarıyor!

Japonya'nın cinsellik içeren oyunları tüm dünyaya bir salgın gibi yayılmaya başladı. Özünde Japonca olan bu oyunlar için şirketler milyonlarca doları oyunları çevirmeye harcıyor!

Cinsellik içeren oyunlar dünyayı sarıyor!

Şöyle bir gerçek var: Japonya'da cinsellik içeren video oyunları hayli popüler. Anime türü olarak da karşımıza çıkan bu tür uzunca bir süredir Avrupa ve Amerika'da tutunmaya çalışıyor.

Dedik ya bu oyunlar özellikle Uzak Doğu'da çok normalleşmiş durumdayken, Batı halen cinsellik odaklı oyunlara olan mesafesini koruyor.

Ünlü bir platformun sahip olduğu oyunlar SuperHippo isimli bir yerelleştirme firması tarafından bir süredir İngilizce'ye çevriliyor. 50 kişilik bu ekip, tamamen Nutaku içeriklerini çevirmeye odaklanmış durumda.

Üstelik Nukatu tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket bu olayı gerçekten de ciddiye alıyor ve yerelleştirme için büyük meblağlar harcıyor.

Seks içeren oyunlara yoğun ilgi

Şimdiye kadar milyonlarca doları bu yerelleştirme işine döken Nutaku, Batı'daki potansiyelin farkında olduklarını söylüyor. Oyunlar arasında genellikle RPG ve Randevu Simulasyonları inanılmaz rağbet görüyor.

shiftdelete.net'in haberine göre web üzerinden oynanan oyunlar artık Batı ülkelerde 1 milyon oyuncuya ulaşmış durumdalar.