Abone Ol

Cimer'e ikinci kez başvurdu: Fatih Portakal hakkını arıyor

Medyafaresi.com özel haber- Kişisel bilgilerinin sızdırılmasından dolayı 10 gün önce CİMER'e Murat Kurum hakkında şikayette bulunduğunu belirten gazeteci Fatih Portakal, ''cevap olumsuz geldiği takdirde, bu kez ''Kişisel Verileri Koruma Kurulu''na başvuracağım'' dedi.

Cimer'e ikinci kez başvurdu: Fatih Portakal hakkını arıyor

Derya Özkök / Medyafaresi.com

FOX TV Ana Haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal'ın devletin arşivindeki kişisel bilgileri AKP medyasına sızdırılmıştı. Troller ve iktidara yakın gazeteler, "Fatih Portakal’a kötü haber! Çiftliğine diktiği kaçak yapılar yıkılacak" iddialarını ortaya atmıştı.

Bu iddialar üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fatih Portakal'ın mülkünde inceleme yaptı. Bakanlığın inceleme raporu apar topar yine trol medyasına sızdırıldı ve tespit edilen bir kaçak yapının yıkılacağı iddia edildi.

Fatih Portakal, Bakanlık raporlarının bazı gazetelere sızdırılması konusunda sosyal medya hesabından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslenerek,  ''Devletin kayıtlarındaki kişisel verinin yandaş gazeteye nasıl sızdırıldığını soruyorum''? Devletin memurunun hazırladığı bize bile bildirilmeyen bir raporun nasıl sızdırıldığını soruyorum? @csbgovtr susuyor @murat_kurum ses çıkarmıyor, müsteşarı görmezden geliyor? Hak hukuk demeyin'' diye tepki göstermişti.

Bugün sosyal medya hesabından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a tekrar seslenen Fatih Portakal, ''kişisel bilgilerimin sızdırılmasından dolayı 10 gün önce
Murat Kurum hakkkında CİMER’e şikayette bulunmuştum. Danışmanına da ilettim. Hala yanıt yok! Niçin? Basvuru no:2002477939 bekliyorum'' mesajını paylaştı.

Portakal, ''Cevap olumsuz geldigi taktirde bu kez Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na başvuracağım''dedi.

İşte Portakal'ın o paylaşımları:Cimer'e ikinci kez başvurdu: Fatih Portakal hakkını arıyor - Resim: 1

Cimer'e ikinci kez başvurdu: Fatih Portakal hakkını arıyor - Resim: 2

medyafaresi.com