Abone Ol

CHP'nin kanalı Halk TV kapandı! Çalışanlar isyanda!

Halk TV'nin yayınını durdurması ile ücretsiz izne çıkartılan çalışanlar gelinen noktada tepkilerini çok sert bir açık mektup ile dile getirdi.

CHP'nin kanalı Halk TV kapandı! Çalışanlar isyanda!

CHP'nin maddi desteğini kesmesi üzerine kapanmak zorunda kalan Halk TV'nin çalışanları, gelinen noktaya tepkili.

Kanal çalışanları adına yazılan veda mektubunda, "Her şeyin başı iletişimdi. AKP'yi mezara gönderecektik. Çok şey yapmak isterken hiçbir şey yapamadık." ifadeleri yer aldı. Mektupta, referandum kampanyasının bitmesiyle birlikte kanal çalışanlarına bir daha maaş ödenmediği belirtildi. Yaşanan sıkıntı, "Önce maaşlarımız kesildi. Masamızdaki telefonlarımız ilk kurbanlarımız oldu. Sonra suyumuz. Konuklarımızdan utandığımız için lavabo kapısına 'arızalıdır' yazdık." sözleriyle anlatıldı.

2005 yılından beri CHP'nin gayri resmî yayın organı olarak faaliyet yürüten Halk TV, geçtiğimiz günlerde yayınını durdurdu.

Süresiz izne çıkarılan kanal personeli, Halk TV'nin resmî internet sitesinde bir veda mektubu yayımladı. Bazı itiraflara yer verilen 'Elveda' başlıklı mektupta, kanalın yayınını durdurmasında parti içi çekişmelerin etkili olduğuna işaret edilerek, "Filler tepinirken çimenler mi ezildi? Biz mi çok kötüydük? Yoksa yönetici diye seçtikleri mi?" soruları yöneltildi. Zira Halk TV'nin kapanmasının perde arkasında, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile mevcut lider Kemal Kılıçdaroğlu ekibi arasındaki çekişmenin yattığı öne sürülüyor. Halk TV yönetiminde Baykalcıların ağırlıklı temsil edilmesinden rahatsız olan Kılıçdaroğlu yönetiminin, Baykalcı ekibi tasfiye edememesi üzerine kanaldan desteğini çektiği iddia ediliyor.

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 29. maddesine göre, siyasi partiler televizyon kuruluşu kuramıyorlar ve bu kuruluşlara ortak olamıyorlar. CHP, bu nedenle Halk TV'nin resmî sahibi olarak görünmüyordu. 12 Eylül 2010′daki anayasa referandumu öncesinde CHP'nin televizyona 690 bin TL aktardığı belgelenmişti. Anayasa Mahkemesi de önceki yıl partinin hesaplarını incelerken Halk TV'ye uydu kira bedeli gibi masraflarını karşılaması için 237 bin TL para aktardığını belirlemiş ve bu ödemenin Hazine'ye gelir kaydedilmesine karar vermişti.