Abone Ol

CHP’nin AB Temsilcisi Kader Sevinç: Almanya Bizi Kıskanmıyor, Vatandaşını Koruyor

Sevinç, İktidarın dilinden Almanya bizi kıskanıyor söylemi düşmezken tam tersi AB ülkelerinde yaşam koşullarının ve vatandaşa sağladığı imkanların kıskanılacak düzeyde olduğunu ortaya koyan veriler var.dedi.

CHP’nin AB Temsilcisi Kader Sevinç: Almanya Bizi Kıskanmıyor, Vatandaşını Koruyor

İktidarın dilinden Almanya bizi kıskanıyor söylemi düşmezken tam tersi AB ülkelerinde yaşam koşullarının ve vatandaşa sağladığı imkanların kıskanılacak düzeyde olduğunu ortaya koyan veriler var.

KRT’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında Avrupa Birliği ülkelerinin enerji krizi nedeniyle yurttaşlarına sağladıkları imkanları bir bir sayan CHP’nin AB Temsilcisi 

Kader Sevinç, “Avrupa ülkeleri vatandaşını 5’li çetelere soydurmuyor, enerji fiyatlarını dondurdu” ifadesini kullandı.

Sevinç şunları söyledi:

“Almanya bizi tabiki kıskanmıyor, Almanya Avrupa Birliği’nin en güçlü ülkesi konumunda. Şu anda enerji krizinden onun öncesinde de pandemiden kaynaklanan zorluklar yok mu elbette var ama Türkiye’de iktidarın yansıttığı gibi market rafları boş, ilaç krizi yaşanıyor gibi bir durum söz konusu değil. Tam tersine Türkiye’de ilaç bulunmuyor ve maalesef bizim yurttaşlarımız buralardan ilaç getirtiyorlar, kendi imkanlarıyla Avrupa’da ilaçlarını arıyorlar. O yetmiyormuş gibi, tam tersine bizim çok iyi yetişmiş doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız Almanya’ya diğer AB ülkelerine göç ediyorlar. Bu anlamda asıl krizi Türkiye yaşıyor.

Almanya ve Fransa yurttaşlarına ciddi destekler sağlıyorlar. Örneğin Almanya enerji soru için vergi mükelleflerine 300 Euroluk destek veriyor. Geçici akaryakıt vergisini düşürmüş durumda. Toplu taşıma indirimi veriyor. Bunun dışında sosyal devletlerin en önemli özelliği olan yurttaşlık destekleri, çocuk yardımı, kira desteği, televizyon radyo ve benzeri iletişim araçları almak için destekler veriyor.

Fransa da yoksul hanelere 100 Euro destek veriyor, doğalgaz fiyatlarını durdu, enerji şirketlerini devletleştirdi. Almanya ve Fransa enerji fiyatlarını dondurdu. AB ülkelerinde vatandaş bizdeki gibi 5’li çeteye soydurulmuyor, korunuyor.”