Abone Ol

CHP’li Tanrıkulu’dan tek öğün sorusu: Kahvaltının kaldırılmasının gerekçesi nedir?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi yemekhanelerinde günde 3 öğün yemek uygulamasına son verilerek kahvaltının kaldırıldığı, günde tek öğün indirimli, ikinci öğüne ise zamlı tarife uygulanması kararı alındığına ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı.

CHP’li Tanrıkulu’dan tek öğün sorusu: İddialar doğru mudur?

Medyafaresi.com (Ankara)

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’a konuyla ilgili yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “İstanbul Üniversitesi Yemekhanesinde Kahvaltının Kaldırılmasının Ardından İndirimli Yemek Hakkının Tek Öğüne İndirilmesi Ve İkinci Öğünün İse Zamlı Tarifeden Yeneceği İddiaları Doğru Mudur” diye sordu.

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle.

İstanbul Üniversitesi yemekhanelerinde günde 3 öğün yemek uygulamasına son verilerek kahvaltının kaldırıldığına dair iddialar doğru mudur?

İddialar doğruysa, kahvaltının kaldırılmasının gerekçesi nedir?

Yemekhanelerde kahvaltının kaldırılmasının ardından indirimli yemek hakkının tek öğüne indirilmesi ve ikinci öğünün ise zamlı tarifeden yeneceği iddiaları doğru mudur?

Anılan tüm iddialar doğru ise, gerekçesi nedir?

İstanbul Üniversitesi yemekhanelerinde 3 öğün yemek uygulaması kaldırılmadan önce yemek ücretleri tutarı öğünler bazında ne kadardır?

Günde tek öğünün indirimli olması ve ikinci öğüne ise zamlı tarife uygulanması iddiaları akabinde, indirimli tek ve zamlı ikinci öğünlerin tutarı ayrı ayrı belirtilmek üzere ne kadardır?

2020 bütçesinden İstanbul Üniversitesine ayrılan tutar ne kadardır?

İstanbul Üniversitesi 2015 - 2020 yılları arasında yıllar bazında 3 Ocak tarihi itibariyle bütçesinden harcadığı yemek ücreti nedir?