Abone Ol

CHP’li Öztrak: AK Parti Sözcüsünden Tık Yok

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

CHP’li Öztrak: AK Parti Sözcüsünden Tık Yok

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’daki kar yağışıyla ilgili yaptığı açıklamada CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) eleştirmişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Ömer Çelik’in eleştirilerine yaptığı basın açıklamasıyla yanıt verdi. Öztrak, şunları söyledi:

* Atalarımızın bir sözü var: İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır. Bugün AK Parti’nin Sözcüsü çıkmış alabildiğince İBB’yi eleştirmiş ama kapanan İstanbul Havalimanı’ndan hiç bahsetmemiş. Kapanan Ankara-İstanbul arasındaki yollardan hiç bahsetmemiş.

* Kendi basiretsizlikleri nedeniyle, yeterince depolayamadıkları doğalgaz yüzünden fabrikaların kesilen doğalgazlarından hiç bahsetmemiş. Hele İstanbul Valisi’nin Karayolları’nın sorumlu olduğu yollarla ilgili olarak İBB’den destek istediğini hiç anlatmamış. Ama lafa gelince, ‘Ay’a sert iniş yapacağız’ diyenler, İstanbul Havalimanı’ndan uçak kaldıramıyor. Bununla ilgili AK Parti Sözcüsü’nden tık yok.

Öztrak, bilim insanları ve uzmanların İstanbul’daki üçüncü havalimanının konumu hakkında, çok defa uyarılarda bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi:


* Bu uyarılara verdikleri cevap, ‘Almanya bizi kıskanıyor’ oldu. Almanya’nın kıskandığını söyledikleri havalimanında, THY’nin kargo deposunun çatısı çöktü. Uçaklar inip, kalkamadı. Bakanları bile Atatürk Havalimanı’na indi. Rus pilotları bile, ‘Büyük havalimanı yapmışlar ama havalimanını açık tutacak ekipman almamışlar’ diye kafa buluyor.

* Ama AK Parti Sözcüsü’nden yine tık yok. Vatandaşımız, ‘İstanbul Havalimanı AK Parti’dir. Şatafatlıdır, yaldızlıdır, varaklıdır, gürültülüdür en büyük olduğu iddiasındadır ama bir kriz anında işlevsizdir. Atatürk Havalimanı ise Cumhuriyet gibidir. Paramparça edilmiştir, yağmalanmıştır, terk edilmiştir. Ama kimin başı sıkışsa, ona sarılır. Ve en zor anlarda bile çalışır, olayın özeti de budur’ diyor. AK Parti Sözcüsü’nden yine tık yok.

İSTANBULLU NE OLDUĞUNU GÖRÜYOR

Öztrak, Ömer Çelik’e eleştirilerini dile getirerek, şunları söyledi:

* AK Parti Sözcüsü çıkıyor, İstanbul’da daha önceden belirlenmiş bir büyükelçi ile yenen yemek üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı linç etmeye kalkıyor. Bu AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmayı bıraksın.

* O kadar araç seferber olmuş, o kadar insan çalışmış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sabahlara kadar bu insanların başında oturmuş siz de bir yemek yedi diye onu linç etmeye kalkacaksınız. İstanbullu ne olduğunu görüyor.

* Bunların yönetiminde ormanlar yandı, uçak kaldıramadılar. Ülkeyi seller götürdü, ‘sel yatağına ev yapmış’ deyip milleti suçladılar.

İBB İLE UĞRAŞMAKTAN ÜLKENİN SORUNLARIYLA UĞRAŞMIYORLAR

Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmaktan, ülkenin sorunlarıyla uğraşamıyorlar. Hepsi işi gücü bırakmış trollükle iştigal ediyor. Bir de sıkılmadan Genel Başkanımıza 15 Temmuz üzerinden laf yetiştirmeye kalkıyor.

* 15 Temmuz’da kendi Genel Başkanları Marmaris’te tatildeyken, hain darbe girişimini eniştesinden öğrenip uçakta havada turlarken, Başbakanları tünelde saklanırken, Belediye Başkanı’nın evinde gelişmeleri izleyip milletvekillerine ‘TBMM’ye gidin, demokrasiye sahip çıkın’ talimatı veren Genel Başkanımıza mani düzmeye kalkıyor. Bu gömlek size iki boy büyük gelir.

AKP’Lİ ÇELİK’E BİR YANIT DA SEYİT TORUN’DAN

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ömer Çelik’e şöyle yanıt verdi:

* Ey Ömer Çelik! Biz hata yaptıysak, kabul etmesini biliriz. Ama sen; çöken İstanbul Havalimanı'nı, kapattığınız Atatürk Havalimanı'na inen bakanları, Marmaray’ı, açamadığınız yolları konuşamayıp, bir fotoğraftan medet uman aciz bir partinin sözcüsüsün.

Sanayiye enerji veremezken, iktidarın yetkisindeki kara yollarında vatandaş mağdur olmuşken, emniyetten görüntü aldırıp Ekrem İmamoğlu'nun yediği yemeğin peşine düşmek ancak size yakışır. Biz hatayı kabul ederiz ama sizin çektirdiğiniz çilelerin hesabı sandıkta sorulur.