Abone Ol

CHP'li Altay Sel Bölgesinde: Beceriksizlik, Vizyonsuzluk! Yazıklar Olsun

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinden açıklamalarda bulundu.

CHP'li Altay Sel Bölgesinde: Beceriksizlik, Vizyonsuzluk! Yazıklar Olsun

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Altay, “Şu bina 8 katlı, derenin üstüne yapılmış; kenarına da değil. Derenin üstünde adeta. Ders almıyoruz. Bozkurt’ta can kaybının söylenilenin üstünde olacağı ile ilgili derin bir kaygı yaşıyorum. Manzara çok kötü. Bu bir yönetimsizlik. Kimseyi suçluyor değilim ama bu bir yönetimsizlik, beceriksizlik, vizyonsuzluk, izansızlık. Başka hiçbir şey değil. Yazıklar olsun” dedi.

Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İstanbul milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç ve Sibel Özdemir ile birlikte, Bozkurt’ta selden zarar gören mahalleleri ziyaret etti.

Altay, incelemelerini sürdürürken dere kenarında zarar görmüş binaları göstererek şunları söyledi:

“Şunun ne mantığı var? Yurt binası, derenin tam üstünde. Şu bina 8 katlı, derenin üstüne yapılmış; kenarına da değil. Derenin üstünde adeta. Yatağın ortasında. Yatağın kenarında olsa, biraz yamaçta olsa hadi diyeceğiz ki ‘mantığı var’. Derenin içinde. Türkiye bir şeyi yanlış bilmesin. Bu binalar, resmen dere yatağının içine, ortasına, dibine yapılmış. Böyle vahim bir tabloyu Türkiye yaşıyor. Ders almıyoruz, yıllardır bu hep söylenir. ‘Nehir yataklarına, dere yataklarına yapılaşma konusunda bir titizlik, bir yüksek hassasiyet, bir plan yapalım’ deriz. Ama bakın şu bina, yeni bir bina. Yazık günah. Yıkılacak o şimdi. Ona artık kimse girip oturmaz. Can kaybı ile ilgili endişem var. İnşallah hiç olmaz, en az olur. Ama bu tabloda, Bozkurt’ta can kaybının söylenilenin üstünde olacağı ile ilgili derin bir kaygı yaşıyorum. Sokaklarda insanlar bir kenara oturmuş, yakınlarından haber bekliyor. Çaresizler. Manzara çok kötü. Bu bir yönetimsizlik. Kimseyi suçluyor değilim ama bu bir yönetimsizlik, beceriksizlik, vizyonsuzluk, izansızlık. Başka hiçbir şey değil. Yazıklar olsun!”

Öztunç ise zarar gören aynı binaları göstererek, “Zaten yamaçtakilerde çok fazla bir şey yok. Derenin hemen dibindekiler sıkıntılı” dedi.

Engin Altay, yaşlı bir vatandaşa, “Herkes seferber; belediyeler, devlet herkes elinden geleni yapıyor. İnşallah bu kayıpları sağ salim buluruz. Acınızı paylaşıyoruz. Bunlar yapılır, buralar düzelir. Kayıpları bulalım, inşallah can kaybı az olsun. Çok geçmiş olsun” dedi.

"APARTMANIN DÖRDÜNCÜ KATINDA BULDUM KENDİMİ"

Bir başka yurttaş ise Engin Altay’a şunları söyledi:

“Bak, benim bu ayağım yok. Kayınbiraderlerim bana bir araba aldı. Şuraya çektim arabayı, kaş ile göz arasında Allah selamet versin, uçtu. Bu ‘HES’in kapağını açtılar’ dediler. Yemekleri tezgaha dizdim, buradan kapıyı patlatmış, içeri girmiş su. Yukarı kaçıyorum ben. Bir apartmanın dördüncü katında buldum kendimi. Ekipler aldı beni, botla götürdüler karşıya. Bir eve sığındık. Arkadaşlarımız gitti, öldüler.”