Abone Ol

CHP'den İYİ Parti yorumu: Millet İttifakı’nı etkilemez

CHP içinde, İYİ Parti’de yaşanan tartışmalar konusunda daha önce partiyi karıştırmaya yönelik girişimlerin şimdi İYİ Parti’de yaşandığı yorumları yapılıyor.

CHP'den İYİ Parti yorumu: Millet İttifakı’nı etkilemez

İyi Parti'nin 2. Olağan Kongresi'nde dağıtıldığı belirtilen 'seçilmeyecekler listesi' ile başlayan, ardından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Ahmet Hakan'ın programında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğu imasında bulunmasıyla devam eden kriz büyüyerek devam ediyor.

İyi Parti'nin Millet İttifakı kurduğu CHP'de ise yaşanan krizin iki partinin ortaklığını etkilemeyeceği değerlendirmeleri yapılıyor. CHP'liler İyi Parti'yi karıştırmaya yönelik bir çabanın olduğu görüşünde.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın kulis haberine göre, CHP’de üst düzey bir yönetici, “CHP’ye yapılanlar İyi Parti’yi de yapılıyor. İyi Parti’yi de karıştırma çabası var. Ama bunlar Millet İttifakı’nın bozulması sonucunu doğurmaz” değerlendirmesini yaptı.

Özdağ ne demişti?

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNNT Türk'te Ahmet Hakan'ın programında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğu imasında bulunurken, "FETÖ'cü bir sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa, bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır" dedi.

Kavuncu geçmişte Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmıştı. Özdağ, derneğin 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin başvurusuyla kapatıldığını söyledi.