Abone Ol

CHP'de Grup Başkanlığı İçin Özgür Özel İsmi Öne Çıkıyor

Cuma olması beklenen yemin töreninden hemen sonra CHP, cumartesi grup başkanvekillerini seçecek. Engin Altay’ın yeni dönem için aday olmayacağı söylenirken Engin Özkoç da milletvekili olmadığı için başkanvekilliği yapamayacak.

CHP'de Grup Başkanlığı İçin Özgür Özel İsmi Öne Çıkıyor

Özgür Özel’in yeni dönemde Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili olmadığı için CHP Grup Başkanlığı’na gelmesi bekleniyor.

Özel, üç grup başkanvekilliği için sekiz adayın talepte bulunduğunu açıklamıştı.Bu isimlerin arasında Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Zeynel Emre, Murat Bakan, Gökhan Günaydın, Ali Öztunç ve Bülent Tezcan yer alıyor.

Kurultay sürecine dair konuşan CHP kaynakları, “Yapılan toplantılar sonrası da kurultayla alakalı konular değerlendirilecektir.”

Seçimlerin değerlendirileceği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı perşembe, Parti Meclisi (PM) cumartesi yapılacak.

Partide kurultayla alakalı farklı farklı fikirler bulunuyor. Bazı isimler, yerel seçimler öncesi partide tamamen bir yenilenme olması gerektiğini savunuyor. Bir kanat Kılıçdaroğlu’nun devam etmesini, yanındaki ekibin değiştirilmesini öneriyor.

Haziran ayında olağanüstü bir kurultay süreci olabileceği söylenirken sürecin normal olarak işletilerek kasım ayı ya da aralık ayı gibi kurultayın toplanabileceği belirtiliyor.