Abone Ol

Chp yürüyüşünde, CHP'liler ile polis arasında arbede çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne şehit cenazesinde atılan kurşunu protesto etmek için Ankara'da toplanan CHP'liler AK Parti Genel Merkezi'ne siyah çelenk bırakmak üzere yürümeye başladı.

CHP'liler ile polis arasında arbede çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne şehit cenazesinde atılan kurşunu protesto etmek için Ankara'da toplanan CHP'liler AK Parti Genel Merkezi'ne siyah çelenk bırakmak üzere yürümeye başladı. Bu sırada partililer, CHP Genel Merkezi'ne yaklaşık 100 metre ileride barikat kurulan polis engeliyle karşılaştı. Barikatı geçmek isteyen CHP'lilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis, partililere biber gazıyla müdahale etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek için 81 ilden gelen partililer Ankara'da genel merkez önünde toplandı.

Şehit cenazelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hareketler, yumurta atılması, çelenginin parçalanması örgütte sıkıntı yarattı. İstanbul’da katıldığı şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılması ise tepkinin daha da büyümesine neden oldu. Parti örgütü Kılıçdaroğlu’na desteğini göstermek üzere harekete geçti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek için 81 ilden gelen partililer Ankara'da genel merkez önünde toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi önünde partililere hitap etmesinin ardından CHP Ankara Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, AK Parti Genel Merkezi'ne siyah çelenk bırakmak üzere yürümeye başladı.

Chp yürüyüşünde, CHP'liler ile polis arasında arbede çıktı! - Resim: 1

Bu sırada partililer, CHP Genel Merkezi'ne yaklaşık 100 metre ileride barikat kurulan polis engeliyle karşılaştı.

Polis barikatına takılan CHP'liler, görevli polislere çelengi AK Parti Genel Merkezi'ne bırakmak istediklerini söyledi.

Barikatı geçmek isteyen CHP'lilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis, partililere biber gazıyla müdahale etti.

Daha sonra CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara, polis barikatının önünde bir basın açıklaması yaptı.

Chp yürüyüşünde, CHP'liler ile polis arasında arbede çıktı! - Resim: 2

Özkara Şunları söyledi: "İtirazımız var. 'Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır' cümlesine itirazımız var. Bir Cumhurbaşkanı'nın ana görevi ülkesinin refahını, vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktır ve vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmamaktır. ‘Doğuran kadın kadındır, doğurmayan yarımdır’ ifadesi, kadınlığı annelik üzerinden tanımlamak olup, Sayın Cumhurbaşkanı’nın kadının kaç çocuk doğuracağı, çalışıp çalışmayacağı değil, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, kadın işsizliği, erkek şiddeti konularında beyanatlarda bulunmasının hem toplum refahını hem de toplumsal uzlaşı açısından asli görevleri arasında olduğunu düşünüyoruz."

Chp yürüyüşünde, CHP'liler ile polis arasında arbede çıktı! - Resim: 3

hürriyet